Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Ekim 2016 - 10:13 Yorum: 0

9 ayda 745 yaralı hayvan tedavi edildi

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ile ilgili 9 aylık hizmet raporunu yayınladı.

9 ayda 745 yaralı hayvan tedavi edildi

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ile ilgili 9 aylık hizmet raporunu yayınladı. Bakımevinde 9 ayda 745 hayvan tedavi edildi.

Yapılan açıklamada 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve uygulama yönetmeliği gereğince toplama ekiplerince şikayetler üzerine alınan küpesiz sokak hayvanlarının sayısının bin 647 olduğu belirtildi. 9 aylık raporda toplanarak geçici bakımevine gelen, sağlık bakımları yapılan ve kısırlaştırılan sahipsiz hayvanların genel sağlık durumuna göre dişiler 7 gün, erkekler 5 gün bekletilip kuduz aşısı yapıldığı, küpesi ya da mikroçipi takıldıktan sonra sahiplendirilene kadar ya da alındığı ortama bırakılana kadar rehabilite edildiğinin altı çizildi.

122 sahipsiz can yeni sıcak yuvalarına kavuştu

921 sokak hayvanının kısırlaştırıldığı ve 745 yaralı hayvanın tedavisinin gerçekleştirilip tekrar doğal ortamına salındığı Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde ayrıca 122 sokak hayvanının sahiplendirilerek yeni sıcak yuvalarına kavuşmaları sağlandı.

Öğrencilerin ilgi odağı

2015-2016 eğitim öğretim döneminde 250 öğrencinin ziyaret ettiği, bu yıl okulların başlamasıyla çeşitli özel ve devlet okullarının kendi istekleri ile ziyarete devam ettiği geçici bakımevine 2016'nın ilk 9 ayında yaklaşık 100 öğrenci gelerek sokak hayvanları ile sevgilerini paylaştılar.

Denetimini bakanlıklar tarafından yapılıyor

Öte yandan, geçtiğimiz ay yenilenen Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nin düzenli aralıklarla Gıda Tarım, Hayvancılık Bakanlığı ve Orman Su İşleri Bakanlığı görevlileri tarafından denetlendiğinin de altı çizildi.

9 ayda 745 yaralı hayvan tedavi edildi

9 ayda 745 yaralı hayvan tedavi edildi

9 ayda 745 yaralı hayvan tedavi edildi

9 ayda 745 yaralı hayvan tedavi edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber