Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 21 Aralık 2014 - 11:43 Yorum: 0

9'uncu Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı

Festival, 27 Aralık'a kadar devam edecek

9'uncu Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başladı

BURSA (AA) - Bursa'da, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyinin de destek verdiği, 27 Aralık'a kadar devam edecek "9'uncu Uluslararası İşçi Filmleri Festivali" başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konak Kültürevi'nde düzenlenen açılış etkinliğine, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, İşçi sendikalarından üye ve temsilcilerin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Gecede konuşan Emiroğlu, organizasyonun bu yılki temasının "Her Yer Festival, Her Yer Direniş" olduğunu bildirdi.

Festival kapsamında 17 ülkeden 76 filmin ücretsiz gösterileceğini aktaran Emiroğlu, "Festival kapsamında ülke gündemine ve direnişlere dair paneller de yapılacak. Ufkunu genişletmek ve bilinçlenmek isteyen Bursalıların festival programını titizlikle takip edeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) /Güney Marmara Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci de organizasyonun önemine dikkati çekerek, her zaman işçi ve emekçilerin yanında olacaklarını kaydetti.

Sendikal hak arayışı nedeniyle işten çıkarılan bir grup işçiye, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu tarafından birer plaket verildi.

Bursa'da 30'u aşkın sanatseverlerle buluşacağı festival, Serkan Ocak'ın belgesel filmi "Resist" ile başladı. Gecede Grup Meluses de konser verdi.

 

- Festival etkinlikleri

Festival kapsamında ülke gündemine dair paneller gerçekleştirilerek, akademisyen ve yönetmenlerle söyleşiler düzenlenecek. Hayatını kaybederek beyaz perdeye veda eden usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in de anılacağı festival kapsamında film gösterimleri Konak Kültürevi, Nilüfer Kent Konseyi, Baroevi Lokali, Yıldırım Halkevi, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi, Adaköy Hacı Bektaşı Veli Kültür Derneği, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Asder Gösterim Salonu, Panayır Anadolu Kültür Dayanışma Derneğinde yapılacak.

Filmleri, yarışmasız, sponsorsuz ve gönüllülerin emeğiyle seyirciden ücret almadan perdeye taşıyan ve 27 Aralık'a kadar devam edecek "Uluslararası İşçi Filmleri Festivali"nin programı, gösterim yerleri ve söyleşi tarihleri hakkında detaylı bilgi "www.iff.org.tr" adresinden öğrenilebiliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber