Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 21 Eylül 2014 - 17:04 Yorum: 0

AA ekibi Yemen'deki çatışmaları görüntüledi

AA ekibi Yemen'in başkenti Sana'da Husi Ensarullah Hareketine bağlı militanlar ile orduya bağlı birliklerin arasında çıkan çatışmaları görüntüledi.

AA ekibi Yemen'deki çatışmaları görüntüledi

AA ekibi Yemen'in başkenti Sana'da yaşanan çatışmaları görüntüledi. Husi Ensarullah Hareketine bağlı militanlar ile orduya bağlı birlikler içinde yaşanan çatışmaların odağındaki bölgeler ateş altında.

Karşılıklı bombardıman altındaki Şamlan bölgesinde yaşam dururken, bölgeye hiçbir vasıta yaklaştırılmıyor. Şamlan'daki kontrol noktaları ve mevziler yapan Ensarullah unsurları, Yemen ordusunun kentin girişindeki birliklerine karşı havan topu saldırısı düzenliyor.

Başkentin girişini Husilere karşı müdafaa eden askeri birlikler ise Şamlan alanını tanklarla savunuyor. Ağır silahlarla zırhlı araçları tahrip etmek arzulayan Husilerin çoklukla yayılım ateşi açtığı gözlemleniyor.

Şamlan bölgesinin Sana'ya giriş kısmındaki Ezel Hastanesi ve çevresindeki binaların yaşanan çatışmalarda isabet aldığı gözlendi. Ezel Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hastaneleri tahliye edilirken bölge hayalet şehri andırıyor.

Yağmacılar iş başında

Öte yandan çatışmaların yakınındaki Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsü içine giren yağmacılar üniversiteye ilişkin binalara girerek yağmalama girişiminde bulunuyor. Kampüsü koruyan güvenliğin çoklukla yağmacıların üstüne İkaz ateşi açarak yaşanacak hırsızlık olaylarını engellemeye çalıştığı görülüyor.

Hedef başkenti ele geçirmek

Yemen Müslüman Alimler Birliği’nin Başkanı ve Yemen Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasal kanadı Islah Partisi yöneticilerinden Abdülmecid Zindani'nin rektörlüğünü yaptığı İman Üniversitesi ile Şubat 2011'de gerçekleşen Yemen Devrimi'nin önde gelen isimlerinden birisi olan General Ali Muhsin'in evi ve karargahı da Ensarullah militanlarının ele geçirmeyi amaçladığı hedefler içinde yer alıyor. 

Çatışmaların odağında kalan mahallelerde yaşayan kamu kendi olanakları ile alanı terk etmeye çalışıyor. Bölgeye doğru gitmeye çalışan araçlar ise askerler sebebi ile art çevriliyor. Husilerin kullandığı havan mermileri askeri birliklerin yanı dizi Sana Üniversitesi kampüsüne, Fırka ismi verilen zırhlı birliğe ve Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkelerine isabet edebiliyor.

Yerel kaynaklar, Husi Ensarullah hareketinin General Muhsin'in karargahı ve İman Üniversitesini ele geçirmeleri zorunda başketin kontrolünü de ele geçirebileceklerini aktarıyor.

Uzlaşı çabaları neticesiz kaldı

Şiddet olaylarının tırmandığı ülkede, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen hususi Temsilcisi Cemal bin Ömer dün akşam, 'Sana'daki çatışmaları durdurmayı içeren anlaşmanın yarın imzalanması için hazırlıklar sürüyor' açıklamasında bulunmuştu.

Ancak uzlaşı çabalarına karşın Husilerin ağır saldırıları ve askerlerin müdafaası sabahın erken saatlerinden itibaren başlayarak devam ediyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber