Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Yerel 14 Mayıs 2016 - 11:33 Yorum: 0

AB Tescilli “Aydın İnciri” Aziz Sancar’ın

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, "Aydın İnciri"nin Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescilini Nobel Ödüllü Prof.

AB Tescilli “Aydın İnciri” Aziz Sancar’ın

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, "Aydın İnciri"nin Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescilini Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'a ithaf etti.

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, Aralık/2015'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sırasında "En çok Ankara simidi ve İzmir incirini özledim" sözleri üzerine Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken kendisi ile diyalog kurmuştu. Başkan Ülken, "Coğrafi işaret tescili Aydın Ticaret Odası adına olan "Aydın İnciri"ni kendisine ikram etmek istediğini ifade etmişti. Prof. Dr. Aziz Sancar incirin Aydın'da yetiştiğini ve Aydın inciri olduğunu bildiğini belirterek "Mayıs ayında Türkiye'ye geldiğimde Aydın incirini yer ve telaffuz ederim" demişti.

"AYDIN İNCİRİ" AB TESCİLİ PROF. DR. AZİZ SANCAR'A İTHAF ETTİ

Nobel Ödülünü 19 Mayıs'da Anıtkabir'e teslim etmek üzere tekrar Türkiye'ye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar'a İzmir'de düzenlenen bir programda AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın İnciri'ni ikram ederek dünyaca ünlü bilim adamına Aydın İnciri Coğrafi İşaret Tescilini ithaf etti.

17 Şubat 2016 tarihinde "Aydın İnciri" Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilinin tamamlandığını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Dünya milletler mücadelesi içerisinde en önemli etken savaşlar olmuştur. Dünya milletler ailesi içerisinde şerefli bir birey olabilmenin yolu aynı zamanda bilime, sanata, kültüre ve dünya insanlığına katkı koymaktan geçer. Ali Kuşçu, Harezmi, İbn-i Sina, Farabi, Mimar Sinan ve Uluğ Beylerle en üst ligde olduk. Hala milletler ailesinin en üst liginde olduğumuzu hatırlatan Hocamız dünya döndükçe anılacaktır. Nobel almanın yolunun sadece bilimsel ve akademik çalışmayla olmayacağını, bunun için insani değerler, mütevazilik, sorgulama kültürü kısacası "adam gibi adam" olmak gerektiğini hocamız hepimize öğretti. Biz de Aydın Ticaret Odası olarak AB Coğrafi İşaret Tescilini kendisine ithaf ederek onun bu başarısı karşısında şükranlarımızı iletmek istedik. Kendisi de tevazu gösterip kabul ettiler. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Toplantı sonunda Prof. Dr. Aziz Sancar'a Aydın İncirinin ithaf belgesi takdim eden AYTO Başkanı Hakan Ülken aynı zamanda Aydın İnciri de ikram etti.

AB Tescilli “Aydın İnciri” Aziz Sancar’ın

AB Tescilli “Aydın İnciri” Aziz Sancar’ın

AB Tescilli “Aydın İnciri” Aziz Sancar’ın

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber