Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Nisan 2014 - 14:58 Yorum: 0

"AB'nin genişletici para politikası Türkiye'yi olumlu etkiler"

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekmez:

'AB'nin genişletici para politikası Türkiye'yi olumlu etkiler'

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi İktisadi İdari Birimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Avrupa Birliği'nin (AB) genişletici para politikasının Türkiye'yi olumlu etkileyeceğini söyledi. 

Bekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankasının (ECB), 2016'ya kadar 1 trilyon avro civarında varlık alımını tavsiye ettiğini anımsattı.

Bu kararın Türkiye açısından önemli sonuçlar doğuracağını ifade eden Bekmez, "Bu kararın iyi analiz edilip, gerekli çalışmaların şimdiden hayata geçirilmesi gerekir" dedi.

Avro bölgesinin deflasyonist bir süreçten geçtiğini vurgulayan Bekmez, şöyle konuştu:

"ECB yetkilileri, 'parasal genişleme de dahil olmak üzere geleneksel olmayan bazı yöntemler kullanılabileceğini' konuşmaya başladı. Bu paraların Türkiye gibi getirisi daha yüksek ülkelere kayacağı gerçeğinden yola çıkarsak, piyasalarda bol miktarda avro bulunacağı için, enflasyonist etki azaltmak için faizlerin yüksek tutulmasına da gerek kalmadığını göreceğiz. Dolayısıyla AB'nin genişletici para politikası Türkiye'yi olumlu etkiler."  

Türkiye'nin ticaretinin yüzde 40'ından fazlasını AB ülkelerine yaptığını hatırlatan Bekmez, söz konusu gelişmeyle Türk ihracatçılarının devreye gireceğini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber