Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 09:33 Yorum: 0

Advak’tan Finansal Okur Yazarlık Projesi

Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) tarafından düzenlenen 2015 doğrudan destek faaliyetleri kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla bölgesindeki finansal...

Advak’tan Finansal Okur Yazarlık Projesi

Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) tarafından düzenlenen 2015 doğrudan destek faaliyetleri kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla bölgesindeki finansal okuryazarlık düzeyinin belirlenmesine yönelik çözüm önerileri projesi tanıtım kokteyli ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yürütücülüğünü ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderlinin yaptığı Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Kalkınma Bakanlığının desteğiyle gerçekleşen projede Türkiye'de finansal okuryazarlık, Türkiye'nin finansal okuryazarlıkta dünyadaki konumu, finansal okuryazarlık kriterleri gibi konular ele alındı.

Kokteyle ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Doç. Dr. Yusuf Kaderli, Doç. Dr. Muhsin Özdemir, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi Investımate 2016 üniversite öğrencileri arası portföy yönetim yarışmasında dereceye giren öğrencileri kutlayarak, finansal okuryazarlığın günümüz dünyası için önemine değindi.

"Rızkın 10'da 9'u ticarettedir" hadisini anımsatan Prof. Dr. Cavit Bircan, ticaretin insan hayatının önemli unsurlarından biri olduğunu kaydetti. Şu anda birçok devlet ve şirketin petrol piyasasından çekildiğini ifade eden Bircan, "Dünyayı iyi okuyun, dünyayı iyi okuyamazsanız buna anlam veremezsiniz" dedi.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da proje hakkında değerlendirmelerde bulundu. Alata, projenin önemine değinerek Türkiye'de orta gelir düzeyinden üst gelir düzeyine geçilemediğini ve kaynaklar yönetilirken sağlıklı kararlar alınamadığını, bu sorunu aşmak için ise finansal okuryazarlık düzeyinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli ise yaptığı sunumda, Türkiye'de bireyin finansmanına yönelik yapılan çalışmaların az olduğunu ve bunun üzerine bu alanda çalışmaya karar verdiğini anlatarak özellikle bu alanda ülkemizin gelişmiş ülkelere göre oldukça gerilerde olduğunu vurguladı. Finansal okuryazarlığa sahip olmayan bireylerin finansal ürünleri anlayamayacağının altını çizen Doç. Dr. Kaderli, gelişmiş ülkelerde bireylerin gelirlerinin yüzde 44'ünü hisselere yatırdığını, ülkemizin ise finansal okuryazarlığın çok düşük olmasından dolayı hisselere yatırımın gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğunu anlattı.

Doç. Dr. Yusuf Kaderlinin konuşmasının ardından sunumunu yapan Doç. Dr. Muhsin Özdemir, finansal okuryazarlık ve proje bulguları hakkında bilgiler verdi. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standart and Poor's şirketinin finansal okuryazarlık değerlendirme kriterlerini eleştirdi. Özdemir, testteki soruların finansal okuryazarlık tespiti için yeterli olmayacağını savundu.

Etkinlik, konuşmaların ardından düzenlenen kokteyle sona erdi.

Advak’tan Finansal Okur Yazarlık Projesi

Advak’tan Finansal Okur Yazarlık Projesi

Advak’tan Finansal Okur Yazarlık Projesi

Advak’tan Finansal Okur Yazarlık Projesi

Advak’tan Finansal Okur Yazarlık Projesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber