Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Kasım 2014 - 18:58 Yorum: 0

Afgan cinayetlerini aydınlatan jandarmaya ödül

Edirne Valisi Şahin, 9 Afgan'ın öldürülmesi olayını aydınlatan jandarma ekibini altın ve başarı belgesiyle ödüllendirdi

Afgan cinayetlerini aydınlatan jandarmaya ödül

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, nisan ayında 9 Afgan'ın Budakdoğanca köyü yakınlarında öldürülmesi olayının şüphelilerini yakalayan jandarma ekibini ödüllendirdi.

Şahin, Süloğlu ilçesindeki spor salonunda düzenlenen törende, jandarmanın olayla ilgili titizlikle çalıştığını söyledi. 

Edirne'de nisan ayında çalılıkların arasında bulunan ve donarak öldükleri sanılan 9 Afganlı kaçağın av tüfeğiyle öldürüldükleri belirlendiğini hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Nisan ayında Budakdoğanca köyünde hunharca bir cinayet işlenmişti. 2 zalim 9 kişiyi öldürmüştü. Aralarında kadın ve çocuklar da vardı. Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmalarda 7 ayda iğneyle kuyu kazarcasına çalışarak bu olayı aydınlattılar. Ben de bu kahraman arkadaşlarımızı ödüllendirmek istedim. Bu vesileyle bu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."

Şahin, konuşmasının ardından, jandarma personeline yarım altın ve başarı belgesi verdi.

Törene, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Süloğlu Tugay Komutanlığı Vekili Albay Esat Okyay Kaplıca, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ve davetliler katıldı.

 

- Olay

 

Nisan ayında bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Budakdoğanca köyü Kırçeşme mevkisinde yaptıkları kontrollerde, çalılıklar içerisinde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 9 kaçağın cesedini bulmuştu.

İlk değerlendirmede donarak öldükleri sanılan kaçakların av tüfeğiyle öldürüldüklerinin belirlenmesi üzerine cinayeti titizlikle araştıran jandarma, bir kaçağın üzerinden çıkan fotoğraftan yola çıkarak olayı aydınlatmıştı.

Olayla ilgili E.K Adana'da, O.T, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, A.F ve L.F ise Edirne'de gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan E.K,  tutuklanmış, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili diğer zanlı ise aranıyor. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber