Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 28 Haziran 2015 - 13:01 Yorum: 0

Ağbaba, TÜRGEV bilimsel eğitimin en büyük düşmanıdır

Ağbaba, “Türkiye’nin her yanında hazine malları yağma edilerek TÜRGEV’in üzerine geçiriliyor. TÜRGEV bilimsel eğitimin en büyük düşmanıdır. Ama şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye, Bilal Erdoğan’ın babasının çiftliği değil.” dedi.

Ağbaba, TÜRGEV bilimsel eğitimin en büyük düşmanıdır

“TÜRKİYE BİLAL ERDOĞAN’IN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

MALATYA - Eğitim-İş Malatya Şubesini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye’nin her yanında  hazine malları yağma edilerek TÜRGEV’in üzerine geçiriliyor. TÜRGEV bilimsel eğitimin en büyük düşmanıdır. Ama şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye, Bilal Erdoğan’ın babasının çiftliği değil.” dedi.

Ağbaba, Eğitim-İş Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Parti yöneticileri ile birlikte sendikayı ziyaret eden Ağbaba, göreve yeni seçilen sendika başkanı Hüseyin Kara ve yönetim kurulu üyelerine başarı dileklerini iletti.

Ağbaba ve beraberindekilere ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim –İş Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara ; “Veli Ağbaba sadece Malatya’nın değil tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı bir siyasetçi. Milletvekilliği görevini hakkıyla yapan bir kişi.Hem ilimizin hem de ülkemizin sorunlarında çözüm ortağı olarak kendisini sıklıkla görüyoruz.Önümüzdeki dönemde de mecliste elinden gelen çabayı yerine getireceğini biliyoruz. Kendisini daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Verilecek her görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

EĞİTİMDE KÖKLÜ BİR DEVRİME İHTİYAÇ VAR

“Eğitim iş başkan ve yöneticilerini kutluyorum.Zor bir dönemde, zor bir görev aldılar.”diyerek konuşmasına başlayan Ağbaba; “Özellikle bu dönemde iktidarın düşüncelerinden farklı bir anlayışla  sendikacılık yapmak zor. AKP, kendi gibi düşünmeyenleri yok sayıyor. Paralel yapıyla mücadele edeceğim diye çıktığı yolda, muhalif olan tüm okul müdürlerini görevden aldı. Aynı mesleği yapan sendikalar da bunu desteklediler. Ama onlar sendika değil AKP’nin eğitim şubesi. Onlar kendi meslektaşlarının görevden alınmalarını izlediler.Buna izin verdiler. Bu operasyonlar eğitim kalitesini düşürüyor. 4+4+4 ucube yasasını Türkiye’ye dayattılar. O dönem sadece biz karşı çıktık ama şimdi tüm kesimler karşı çıkıyor. Bizim ilkelerimize, çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışımıza göre eğitim yasasını mutlaka değiştireceğiz. Eğitim sisteminin baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor.Köklü bir devrime ihtiyacı var.”dedi.

“PARALEL YAPI ARAYANLAR, TÜRGEV’E BAKSIN”

Ağbaba konuşmasının devamında “Hükümet paralel yapı arıyorsa al sana TÜRGEV. Paralel başbakan arıyorsa al sana Bilal Erdoğan. Türkiye’nin her yanında  hazine malları yağma edilerek TÜRGEV’in üzerine geçiriliyor.Bilal Erdoğan seçim döneminde Malatya’ya gelip çalıştı. Her gittiği yerde Valileri, kaymakamları,milletvekillerini tespih tanesi gibi sıraya dizip talimatlar veriyor. TÜRGEV bilimsel eğitimin en büyük düşmanıdır. Ama şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye, Bilal Erdoğan’ın babasının çiftliği değil. TÜRGEV hala yurt dışından gelen 100 milyon doların  hesabını vermedi. CHP İktidarında bunların hesabını soracağız.”ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber