Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 09:48 Yorum: 0

AGÜ’de ‘Vitra ile Kentin Hayalleri Paneli’ düzenlendi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde Vitra tarafından organize edilen "Vitra ile kentin hayalleri" panelinde, kentlerin ihtiyaç, beklenti ve hayallerine...

AGÜ’de ‘Vitra ile Kentin Hayalleri Paneli’ düzenlendi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde Vitra tarafından organize edilen "Vitra ile kentin hayalleri" panelinde, kentlerin ihtiyaç, beklenti ve hayallerine odaklı tartışıldı.

AGÜ Rektörlük binası konferans salonunda düzenlenen panelin açılışında konuşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ'nün sosyal ve kültürel etkinliklere çok önem verdiğini belirterek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkürlerini iletti. Sabuncuoğlu, "Acaba salon dolacak mı diye bir kuşku vardı ancak inanılmaz bir kalabalık var. Gördüğünüz gibi Anadolu bu tür etkinliklere aç. Katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Emre Bey bu binamızın mimarı, dünya mimarlık ödülü almış bu eserin sahibi. Tekrar bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Böyle bir etkinlik olsa olsa, özellikle sosyal alanda sanat ve kültüre en fazla önem veren ve katkı sağlayan grubu olan Eczacıbaşı'nın ve onun markası olan Vitra ile gerçekleştirilebilirdi. Kendilerine Kayseri değil Türkiye için kentin değerleri, kentin mimarlığı oluşturan bu etkinliği düzenlediği için sonsuz teşekkürler ediyorum. Biz üniversiteler olarak üç tane fonksiyonu icra ediyoruz, eğitim ve araştırma. Ancak hep ihmal ettiğimiz bir fonksiyonumuz daha var, o yüzden üniversiteler toplumdan kopuyorlar. O üçüncü fonksiyon da sosyal ve kültürel etkinlikler. Biz Abdullah Gül Üniversitesi olarak buna çok önem veriyoruz. Bu konseptle yola çıktık, bu organizasyon da üniversitenin vizyonuyla tamamen örtüşen değerli ve önemli bir etkinlik. Büyük bir keyifle hepimizin bu toplantıyı dinleyeceğini ve çok şeyler öğreneceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Rektör Sabuncuoğlu'nun konuşmasının ardından moderatörlüğünü Yekta Kopan'ın yaptığı, AGÜ Kampüsü Mimarı Emre Arolat, AGÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Erdem ve Mimar Gamze Özbal'ın konuşmacı olarak katıldığı "Vitra ile kentin hayalleri paneli" yapıldı. Panelde öğrencilerin soruları da cevaplandırıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber