Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Aralık 2014 - 17:33 Yorum: 0

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı

Nevşehir Valisi ve AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan: "AHİKA tarafından geçen ay 34 proje için 316 bin 780 lira kaynak aktarıldı"

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı

KIRŞEHİR (AA) - Nevşehir Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, AHİKA tarafından geçen ay 34 proje için 316 bin 780 lira kaynak aktarıldığını söyledi.

Ceylan, Kırşehir'deki bir otelde düzenlenen AHİKA Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendireceklerini belirtti.

Kasım ayında 2014 yılı teknik destek kapsamında 37 projenin sözleşmesinin imzalandığını ve uygulama aşamasına geçildiğini ifade eden Ceylan, "AHİKA tarafından geçen ay 34 proje için 316 bin 780 lira kaynak aktarıldı. Projelerin uygulama aşamalarının bu ay tamamlanması planlanmaktadır" dedi.

Ceylan, Kapadokya tanıtım kitapçığı ve internet sitesi hazırlık çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Geçen ay Aksaray'da ve Nevşehir'de İŞKUR müdürlükleriyle ortaklaşa Kariyer Fuarı gerçekleştirildi ayrıca Aksaray'da 30, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'de 60'ar girişimciye yönelik 7 girişimcilik eğitimi kapsamında 210 kişiye eğitim verildi" diye konuştu.

Toplantıda, AHİKA İnsan Kaynakları Politikası Raporu'nun yönetim kuruluna sunulacağını dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:

"AHİKA İnsan Kaynakları Politikası 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun'un 'personel rejimi', 'bütçe' ve 'denetim' başlıklı dördüncü bölümüyle 25 Temmuz 2006 tarih ve 26239 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği esas alınarak hazırlanmıştır. AHİKA, bölgeyi ulusal ve yerel rekabet koşullarına hazır hale getirmek ve stratejik hedeflerine ulaşabilmek için en önemli sermayesi olan insan kaynaklarını planlamayı öncelikli hedef olarak benimsemiş ve politikalarını bu doğrultuda geliştirmektedir."

Ceylan, toplantıda ayrıca Ajans Stratejik Planı'nın yönetim kuruluna sunulacağını ifade ederek, "Plan sadece kurumsallaşmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Plan hazırlama sürecinde iki çalıştay organize edilmiş ve sorunlar ile kurumsallaşmayı hızlandıracak alanlar tespit edilmiştir. Bu çalışmalar sırasında ajans uzmanlarının yakın iletişim içinde olduğu ajans dışındaki diğer paydaşların düşünce ve önerileri de dikkate alınmıştır" dedi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve bu illerin il genel meclisi başkanlarının yanı sıra ticaret ve sanayi odası başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber