Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Siyaset 19 Eylül 2014 - 15:13 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

"Yerel yönetimlerde yetkinin ve öz gelirlerin artırılması için mevzuattaki engellerin kaldırılmasına yönelik ilk etapta çalışmalar yapacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül:

KOCAELİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Yerel yönetimlerde yetkinin ve öz gelirlerin artırılması için mevzuattaki engellerin kaldırılmasına yönelik ilk etapta çalışmalar yapacağız" dedi. 

Büyükşehir ve 12 ilçe belediye başkanıyla İzmit Antikkapı'da düzenlenen toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Gül, AK Parti'li belediye başkanlarının kendilerine destek veren vatandaşları mahcup etmeyeceklerini, bütün verdikleri sözleri de yerine getireceklerini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık başta olmak üzere, milletvekilleriyle Kocaeli'ne daha iyi hizmet etmenin yollarını arayarak hizmetleri daha üst seviye çıkardıklarını ifade eden Gül, kentin birçok sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Gül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başarılı hizmetlere imza attığını ve sadece kendisiyle rekabet ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kocaeli Belediyesi, Londra, New York ve Paris'le rekabet ediyor. Diğer ilçe belediyelerimiz de hizmetler yapıyor. Bu nedenle Kocaelili hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Hem 30 Mart'ta hem cumhurbaşkanı seçiminde çok güçlü bir destek verdiler. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında güzel bir destekle durdular. Hem belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum hem de il başkanımız nezdinde teşkilatlarını kutluyorum."

-  "Yerel yönetimlerin yetkileri artırılacak"

AK Parti'li belediye başkanlarının halkla ilişkilerini çok önemsediklerini, bu konuyu kamuoyu yoklamasıyla takip edeceklerini ve değerlendireceklerini vurgulayan Gül,  "Belediyelerin bütçeleri, belediye yönetimi ve gelirlerin artırılmasıyla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu dönemde, yerel yönetimlerde yetkinin ve öz gelirlerin artırılması için mevzuattaki engellerin kaldırılmasına yönelik ilk etapta çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Gül, 30 Mart'ta millete 5 yıl içerisinde yapacaklarına yönelik sözler verdiklerine işaret ederek, Türkiye'deki 842 AK Parti'li belediye olduğunu, belediye başkanlarının tek tek bu vaatleri ne şekilde yerine getirdiklerini takip edeceklerini anlattı.

- "Uyuşturucuyla mücadele çalıştayı yapılacak"

Gelecek hafta yerel yönetimlerin sentetik uyuşturucuyla mücadele konusunda çalıştay yapacağını anlatan Gül, şöyle devam etti:

"​Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı İhsan Karaman, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yla önümüzdeki hafta bir araya gelerek neler yapılması gerektiğini masaya yatıracak. Temel hedefimiz gençlerin uyuşturucuya bulaşmasını önlemek. Bu konuda yerel yönetimlere düşen tedbirlerin alınması konusunu masaya yatıracağız. Bilgi evleri, gençlik merkezleri, öğrenci yurtlarıyla çalışmaları masaya yatırıp belediyelerin bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri sağlanacak. Dolu dolu bir 5 yılda inşallah vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunacağız." 

Daha sonra belediye başkanlarıyla bir araya gelen Gül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu belediyede ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber