Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...
Siyaset 29 Ekim 2014 - 17:33 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

"(HDP ve CHP) Bunlar, aslında aynı yolun yolcuları. Bunların milletle derdi yok. Bunların, aşkla, işle, refahla dertleri yok. Bunlar, kan ve gözyaşından medet umarlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, HDP ve CHP'yi eleştirerek, "Bunlar, aslında aynı yolun yolcuları. Bunların milletle derdi yok. Bunların, aşkla, işle, refahla dertleri yok. Bunlar, kan ve gözyaşından medet umarlar" dedi.

Nebati, partisince Kırşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirterek, işçilerin ailelerine sağ salim kavuşmasını temenni etti.

Milletin daima AK Parti'nin yanında olduğunu belirten Nebati, AK Parti'de karşılıklı sevgi, saygı ve özveriyle oluşturulmuş bir yapı olduğunu ifade ederek, "Bu yapıdan birileri tabii ki rahatsız olacak. İşte Gezi olaylarından sonra 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimleri... Aynı unsurların farklı odaklarla farklı iş birlikçileriyle yapılan darbe girişimidir. Kime karşı? AK Parti'ye karşı, Recep Tayyip Erdoğan'a ve Recep Tayyip Erdoğan adını kullanarak millete karşı yapılmış bir darbedir" diye konuştu.

Nebati, şöyle devam etti:

"Bu defa yargıyı kullandılar. Yargıyı 1960 darbesinde idamların yapılması için kullanmışlardı. Refah ve Fazilet Partisi'ni ve buna benzer partileri Anayasa Mahkemesi'ni kullanarak kapatmak için kullanmışlardı. Yargıyı 2008 yılında Anayasa Mahkemesi vasıtasıyla AK Parti'yi kapatmak için kullanmışlardı. Bu defa yargıyı asla ve asla tasvip etmediğimiz, bu hükümetin, bu teşkilatın, bu milletin asla izin vermeyeceği, bizim uzak durduğumuz, gördüğümüz zaman elini belini kıracağımız yolsuzlukla ilgili gelip bizi mahkum etmeye çalıştılar. Hükümeti devirmeye çalıştılar. 'Ocak'ta hükümet gidiyor' denildi."

Milyonlarca insanın telefonlarının yasa dışı dinlendiğini belirten Nebati, "Milyonlarca insanın mahremine girildi. Onların mahremiyetinde olan şeyleri şantaj için kullandılar. Bunlar yetmemiş gibi gelip darbe girişiminde bulundular. Bizi üzen ve yaralayan, bu darbe girişiminde bu ülkenin ve milletin asla kabul etmeyeceği bir yeni unsurun katılmış olmasıydı. Bizim gibi 'Allah' diyen, bizim gibi secdeye giden, bizim gibi Peygamber Efendimizin sevgisiyle dua eden insanların olduğunu düşündüğümüz insanlar, birtakım odaklarla iş birliği yaptı. Bu ülkenin seçilmişlerine karşı darbede bulundular. Nasıl atlattık? Millet, başbakanına ve hükumetine sahip çıkarak, partisiyle, hükümetiyle yan yana durdu. İstanbul'da iki milyon insanla miting yaptık. Millet 'ben buradayım' dedi" şeklinde konuştu.

 

- "Bunlar aslında aynı yolun yolcuları"

Nebati, bu ay yaşanan sokak olaylarına işaret ederek, "HDP 'sokaklara çıkın' çağrısı yaptı. CHP 'sokaklara çıkın' çağrısı yaptı. Şimdi bu nasıl bir tarih ve kaderdir ki CHP ile HDP'yi aynı noktaya getiriyor?" dedi.

CHP'yi eleştiren Nureddin Nebati, şunları söyledi:

"30 yıl, 40 bin cana mal olan, insanların ölmesine, şehitlerin gelmesine, annelerin gözyaşlarının dökülmesine sebep olan zihniyetle, oradan 'buranın temsilcisiyim' diyen bir zihniyetle, AK Parti iktidarını yıkmak için ortak noktada hareket etmeye başladılar. Bunlar, aslında aynı yolun yolcuları. Bunların milletle derdi yok. Bunların, aşkla, işle, refahla dertleri yok. Bunlar, kan ve gözyaşından medet umarlar."

Nebati, toplantının ardından Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber