Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Şubat 2015 - 23:43 Yorum: 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

"Genel seçimlerde 400 milletvekili hedefimiz var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati:

UŞAK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, 7 Haziran'daki genel seçimde 400 milletvekili hedeflerinin olduğunu belirtti.

Nebati, AK Parti Uşak İl Kadın Kolları'nın 4. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, kadınların ailedeki ve toplumdaki yerinin ayrı olduğunu, hükümetin kadınlara verdiği önem sayesinde başarılı olduğunu anlattı.

Kadınların, AK Parti'nin kurulduğu günden beri sıkı bir çalışma içerisinde olduğunu kaydeden Nebati, şöyle konuştu:

"AK Parti kurulduğunda yola çıkan birer nefer olarak çalıştınız. 'Bu milleti zilletten izzete çıkaracağız' dediniz. Bu milleti anlamayan, kadınları anlamayan ve bu ülkenin geleceğinde asla söz sahibi olmayanların farkına vardınız. Kadın, bizden önce söz hakkı olmayandı. Kadınlar okula gidiyordu ve ikna odalarında başörtüsü çıkarılması için kadınlar tarafından zulme uğratılıyordu. Kadınlara başörtüyle parlamentoda temsil hakkı dahi verilmedi. Başörtülü kadınlar işe girmek istediğinde, sadece başörtüsüyle temizlik yapacağı söyleniyordu. Kadınlar medyanın bir nesnesi halindeydi. AK Parti iktidara geldiğinde kadınların problemleri bitti. Kadınlar şimdi parlamentoda 6 başörtülü kadınla temsil ediliyorlar. Kadınlar uzaklaştırıldığı okullara, öğrenci olarak değil öğretmen olarak gidiyorlar"

"Genel seçimlerde 400 milletvekili hedefimiz var" diyen Nebati, Uşak'tan da en az 3 milletvekili çıkarmayı beklediklerini ifade etti.

Tek listeyle gidilen kongrede, AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul yeniden başkanlığa seçildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber