Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2017 - 17:43 Yorum: 0

Akgül: "2019’da Erdoğan seçilmezse Türkiye de biter esnaf da biter"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Merkez Birliğinin Eğitim Semineri Manavgat'ta gerçekleştiriliyor.

Akgül: '2019’da Erdoğan seçilmezse Türkiye de biter esnaf da biter'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri (TESKOMB) Merkez Birliğinin Eğitim Semineri Manavgat'ta gerçekleştiriliyor. Seminerin açılış konuşmasını yapan TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, kooperatiflerin AK Parti hükümeti öncesinde ve AK Parti hükümeti dönemindeki gelişmesini rakamlarla anlattı.

Seminerin Türkiye'nin her yerinden katılım olması nedeniyle Türkiye'nin bir mozaiğini oluşturduğunu belirten Akgül, "Burada her ilden, her görüşten her partiden insanlar var. Siyasi kimliğimi bir kenara bırakarak tarafsızca konuşmak istiyorum. 2002 yılında tam yabancı ülkelerin istediği gibi onların her istediğini yapan bir Türkiye vardı. AK Parti'nin ilk zamanlarında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bütün ülkelerle çok iyiydi. Farklı ülkelerden bürokratlar düğünlere kadar gelip şahitlik yapıyordu. Obama gelip TBMM'nde konuştu. Yakın dostum diyenler bir anda değişti. Bunun nedeni Türkiye'nin her alanda güçlenmesi, uçağını, silahını kendi üretmesi ve bu ülkeler için rakip konuma gelmesidir. Türkiye artık PKK ile kendi silahları, insansız uçakları en önemlisi de kendi komutanlarıyla mücadele etmeye başladı. Bundan dolayı da herkes düşman oldu" dedi.

"2019 Türkiye için kurtuluş yılı olacak"

2019'da yapılacak Başkanlık seçiminin Türkiye ve esnaflar için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Akgül "2019 yılı Türkiye için yeni bir kurtuluş yılı olacak. Siz başkanlarım; 2019 yılında belediye başkanlığı için milletvekilliği için istediğiniz adaya istediğiniz partiye oy verin. Sizlerden Esnafın, kooperatiflerin geleceği için Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermenizi istiyorum. Eğer Erdoğan seçilmez ise Türkiye de, biz esnaflar da biteriz. Sizler bu konuda üzerinize düşeni şimdiden yapmaya başlayın. Esnafımız kendisine hizmet edeni vefayı bilir. Biz bize hizmet etmeyen ne hükümetleri yazar kasa atarak düşürdük. Bize hizmet edenin kıymetini de en iyi şekilde biliriz" ifadelerini kaydetti.

Seminerin açılışında Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun kooperatif başkanlarına hitap etti.

Esnafın toplumun omurgası, ekonominin bel kemiği olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kendisinin yanı sıra her zaman esnafların yanında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın esnafın kalkındırılması ve geliştirebilmesi için her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Kooperatiflerin il ve ilçelerinde güçlü bir konuma gelmeleri için kredi limitlerinin yükseltildiğini esnafı büyütüp tüccar, tüccarı sanayici, sanayiciyi de ihracatçı yapmak için çaba harcadıklarını belirten Bakan Tüfenkxi "Bu ülke hepimizin. Ülke büyürse esnaf, tüccar, sanayici kısacası toplumun her kesimi büyür ve kalkınır. Taşıdığımız pasaportun uluslararası arenadaki değeri arttığında, ülkede iş yapan yabancı yatırımcı kazandığında bunda hepimizin kazancı olacaktır. Türkiye yaşanan küresel ekonomik krizden başarıyla geçerek son dönemdeki küresel ekonomik belirsizliklerden en az etkilenen ülkelerden bir tanesi konumundadır. Gezi parkı olayları, 17-25 Aralık operasyonları, Kobani olayları ve en son 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi Son 3-4 yılda oynanan oyunlar karşısında hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle teşviklerle ülkemiz dimdik ayaktadır. Bu felaketleri yaşayan ülkeler en az 6 ay hatta 3-4 yıl ekonomilerini yoluna koyamamaktadır. 15 Temmuz da esnafımız demokrasiye sahip çıkmış hain darbe girişiminde 37 esnaf arkadaşımız şehit olmuştur" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber