Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Aksaray'da 60 kursiyere sertifikaları verildi

AKSARAY (AA) - Aksaray Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ne katılan 60 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.Vali Şeref Ataklı, Ağaçlı...

Aksaray'da 60 kursiyere sertifikaları verildi

AKSARAY (AA) - Aksaray Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ne katılan 60 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Vali Şeref Ataklı, Ağaçlı Tesislerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kursiyerlerin kendi işlerini kurmak istediklerinde aldıkları sertifika sayesinde devletin sağladığı hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanabildiğini söyledi.

İşini kurmak isteyen girişimcilere KOSGEB ve devlet imkanlarının yanında olacağını belirten Ataklı, "Şimdiye kadar 4 bin 888 kişi düzenlenen eğitim programlarına katılarak girişimcilik sertifikasını almış. Bu çok önemli bir rakam bunun olumlu yansımalarını önümüzdeki süreçte görmek istiyoruz. Girişimcilerimize devletimizin sağladığı bir takım desteklerden yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Bizler sizler için elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız" dedi.

KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak ise meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimlerine ilginin artarak devam ettiğini belirterek, sertifikayı alan her girişimcinin 30 bin lira hibe, 70 bin lira geri ödemeli faizsiz kredi kullanma hakkının kazandığını kaydetti.

Törene, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak ve kursiyerler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber