Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Ocak 2018 - 10:28 Yorum: 0

Algün; “Zamlar mercek altına alınmalı”

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnafın kullandığı ürünlere gelen zamların mercek altına alınması gerektiğini belirtti.

Algün; “Zamlar mercek altına alınmalı”

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnafın kullandığı ürünlere gelen zamların mercek altına alınması gerektiğini belirtti.

Başkan Süleyman Algün, yaptığı açıklamada; "Son 1 yılda sektörümüzde kullandığımız ürünlerin tamamına 3-4 kez zam yapılmıştır. Maliyet ve dövize bağlı ürünlerin artışını her ne kadar anlayışla karşılasak da bazı ürünlerde yüzde 100 civarında artışların olması sektör içinde tepki ve eleştiriye artırmıştır. Serbest pazar ekonomisi her firma istediği fiyattan ürün satabilir bu kanuni bir hak olabilir ama artık bazı kalemler sürekli kullanılan ürünlerdir ve bir nevi her firma o malzemeye muhtaçtır. Haksız kazanç ve rekabeti önleme mekanizması sektörümüzde aktif denetimler yapmalıdır. Aksi halde zaten sorunların içinde boğulmuş olan sanatkarlarımızın kazancından bir bölüm daha bu aşırı zam yapan firmalara zengin etmeye gidecektir. Sektörümüzün gelişmesi için çalışan üreten her firmaya saygı duyuyoruz. Ancak bizleri iş ortağı değil de yolunacak kaz görmelerini de asla istemez kabul etmeyiz. Her gün on binlerce sanatkâr bu firmaların ürettiği ürünleri kullanarak evine ekmek götürüyorlar" dedi

"Son yıllarda karnını doyurmakta zorluk çeken sanatkârlarımızın her ay cebinden daha çok para çıkmasına neden olan zamlara dur demeliyiz" diyen Algün, "Son dönemde dikkatimizi çeken bir hususu kamuoyunun bilmesinde yarar görüyoruz. Büyük firmalar bir ağ kurmuşlar ve hiçbir şekilde sanatkâr nasıl çalışır, nasıl yaşar, ne isterler veya ne yaparlarsa daha iyi işbirliği yapılır çabasında değildirler. Onlar Bayi ile bir sitem kurmuşlar bizleri yok saymaktadırlar. Bizim güçsüz olduğumuzu ne yaparlarsa sineyi çekeceğimizi inanmışlar doğrudur biz eylem yapacak ne zamanımız nede paramız var ama bir gün bıçak kemiğe dayanırsa o zaman sanatkarlar ne yapacağını çok iyi bilirler. İlgili bakanlıklarımızı bu konuda göreve davet ediyoruz. Görecekler ki birçok kalemde olmaması gereken zamlar olmuştur" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber