Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ekim 2014 - 11:38 Yorum: 0

Altın kafeste de olsalar kalpleri memleketlerinde

Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar, ülkelerindeki iç savaşın acısını derinden hissediyor

Altın kafeste de olsalar kalpleri memleketlerinde

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar, ülkelerindeki iç savaşın acısını derinden hissediyor. Eşi, çocuğu veya bir yakınını savaşa kurban veren kadınlar, ülkelerindeki karışıklığın biteceğine ilişkin umutlarının her geçen gün azaldığını dile getiriyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kurulan çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyeli kadınlar, sunulan imkanlarla yeniden hayata tutunmaya çalışıyor.

Yüzlerindeki tebessüme rağmen konuşmaya başladıklarında çocuklarının geleceğinden endişe duyup akıbetlerini merak eden kadınların en büyük arzusu, savaşın bitmesi ve ülkelerine dönebilmek. Bu noktadaki umutlarının her geçen gün azaldığını belirten kadınlar, Türkiye'deki imkanlardan memnun olsalar da memleket hasretinin kendilerine ağır geldiğini dile getiriyorlar.

 Nizip'teki konteyner kentte kalan 3 çocuk annesi Suriyeli Feride el Yasin (32), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 9 yıldır böbrek, karaciğer ve solunum sıkıntıları çektiğini söyledi.

Bu yüzden üzücü ve yorucu bir hayatla mücadele ettiğini ifade eden Feride, iç savaşla hayatlarının daha da zorlaştığını, çareyi de Halep'teki evlerini terk edip Türkiye'ye sığınmakta bulduklarını belirtti.

Saldırılar nedeniyle zarar gören evinin daha sonra çeşitli gruplar tarafından ateşe verildiğini anlatan Feride, "Burası çok güzel bir ülke. İnsanlar sıcak kanlı ve yardımsever ancak altın kafeste de olsak kalbimiz Halep'te. Çünkü vatan hasreti bize zor geliyor" dedi.

Halep adını duyunca yüzünde nedensiz bir gülümseme oluştuğunu dile getiren Feride, "Ülkenizdeki karışıklık ne zaman biter" sorusuna önce gülüp, "Zor. Her geçen gün daha da zorlaşıyor" diye yanıt verdi.

Türkiye'de hiç ummadıkları kadar ilgi gördüklerini aktaran Feride, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye sağladığı imkanlar için minnettarız. Çünkü bazı ülkelere kaçan veya geride kalan tanıdıklarımızın içinde bulundukları koşulların hiç iyi olmadığını öğreniyoruz. Biz burada şükürler olsun çok iyi koşullardayız ama vatan hasreti çekiyoruz. Her ne kadar umudumuz azalıyor olsa da bir an önce karışıklığın bitmesi için dua ediyoruz."

Bir çocuk annesi Fatma el Şeyh de Şam'dan geldiğini belirterek, ülkesine döneceği günün hayaliyle yaşadığını anlattı.

Türk halkına ve hükümetine teşekkür eden Şeyh, sıla özleminin biteceği günü özlemle beklediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber