Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 17:24 Yorum: 0

Amasya Şeker’de 63. kampanya başladı

Fabrika bahçesinde düzenlenen kampanya açılış törenine Amasya Valisi Salih Işık, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan,...

Amasya Şeker’de 63. kampanya başladı

Amasya Şeker Fabrikası'nda 63. pancar alım kampanyası başladı.

Fabrika bahçesinde düzenlenen kampanya açılış törenine Amasya Valisi Salih Işık, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, fabrikanın önceki yöneticilerinden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Eski Milli Güreşçi Mahmut Demir, fabrika yetkilileri, çalışanlar ve çiftçiler katıldı.

Programda konuşan Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hasan Çapraz ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Fakı fabrikanın çalışmaları ve yeni döneme ilişkin bilgiler aktardılar.

Yeni sezonun kazasız ve bereketli geçmesini dileyen Vali Işık, "Yeni sezonun fabrikamıza, yöneticilerimize, bölgemize, esnafımıza ve çiftçimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu fabrikayı memleketimize kazandıran demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum" dedi.

Amasya Şeker Fabrikası'nın bölgeye önemli bir ekonomik katkısı olduğuna değinen Salih Işık, "Amasya tarıma dayalı ekonomisi olan bir şehir. Tarım ve hayvancılığın ilimiz ekonomisindeki ağırlığı yüzde 21 civarında. Ürün bazında baktığınızda Amasya'nın bamyası, kirazı, misket elması ve diğer ürünleri göze çarpan ürünleri. Fakat şeker pancarına ayrıca bir parantez açmak gerekiyor. 12 üretim bölgesinde 6 bin 400 çiftçinin ürettiği yaklaşık 650-700 bin ton üretim söz konusu. Son derece muhteşem bir rakam. Bu güzel hizmete emek veren herkese teşekkür ediyor, yeni sezonun kazasız ve belasız geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Şeker pancarını teslim eden üreticilere hediyelerini veren Işık daha sonra duaları okunmasının ardından fabrikayı gezerek bilgiler aldı.

Amasya Şeker’de 63. kampanya başladı

Amasya Şeker’de 63. kampanya başladı

Amasya Şeker’de 63. kampanya başladı

Amasya Şeker’de 63. kampanya başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber