Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

Amasya'da ''Sabuncuoğlu Şerefeddin'' konulu nakış sergisi açıldı

AMASYA (AA) -  Amasya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, ''Sabuncuoğlu Şerefeddin'' konulu nakışta minyatür çalışmaları sergisi açıldı.Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi'ndeki...

Amasya'da ''Sabuncuoğlu Şerefeddin'' konulu nakış sergisi açıldı

AMASYA (AA) -  Amasya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, ''Sabuncuoğlu Şerefeddin'' konulu nakışta minyatür çalışmaları sergisi açıldı.

Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi'ndeki serginin açılışına, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alaaddin Turna, protokol üyeleri  ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Çomaktekin, sağlığın, insanoğlunun dünyada en çok ihtiyaç duyduğu, huzur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Sabuncuoğlu Şerefeddin'in Amasya'da yaşayan ünlü bir tıp alimi olduğunu belirten Çomaktekin, ''Sabuncuoğlu Şerefeddin, Amasya'daki Bimarhane'de, Burhaneddin Ahmed’den tıp eğitimi aldıktan sonra yine burada 17 yaşında hekimlik yapmaya başlamıştır. Sabuncuoğlu Şerafeddin 14 yıl boyunca da Bimarhane'de çalışmalarını sürdürmüştür. Yaptığı çalışmalar sonucunda zamanla adı bütün Anadolu'da duyulmuştur. Tıp Bayramı münasebetiyle açılan bu sergiye emek vermiş olan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Çomaktekin, açılışın ardından sergide yer alan eserleri inceleyerek bilgi aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber