Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 11:43 Yorum: 0

Ankara Büyükşehir’den akülü tekerlekli araçlara şarj imkanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için metro istasyonlarında "akülü tekerlekli...

Ankara Büyükşehir’den akülü tekerlekli araçlara şarj imkanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için metro istasyonlarında "akülü tekerlekli sandalye şarj" üniteleri oluşturdu. Metro ve Ankaray raylı sistemlerinde 5 farklı istasyonda kurulan 6 şarj ünitesinde akülü tekerlekli sandalye sahibi engelliler araçlarını şarj edebiliyorlar.

EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, kent içi toplu taşımacılık hizmetini verirken amaçlarının engelli-engelsiz tüm vatandaşların ulaşımdan eşit şekilde yararlanmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Balamir, "Görme, işitme engelli vatandaşlarımız ile ortopedik engellilere, yaşlılarımıza, çocuklarımıza ve hamile vatandaşlarımıza uygun bir ulaşım sistemi oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Dezavantajlı olarak görülen grupların bir yerden bir yere erişebilirliklerini kolaylaştırmak için çağın gerektirdiği tüm teknolojik yenilikleri uygulamaya koyduklarını belirten Genel Müdür Gündoğdu, EGO olarak toplu taşıma hizmetleri verirken otobüsler başta olmak üzere metro hatları ile istasyonlar ve durakların dezavantajlı gruplar göz önünde bulundurularak hem mimari olarak hem de teknik olarak düzenlemeler yapıldığını kaydetti. Şarj üniteleri hakkında konuşan Gündoğdu, "Akülü tekerlekli araçlarını gün içinde enerji sıkıntısı yaşamadan kullanabilmeleri için Ankaray'ın AŞTİ istasyonunda bir adet, Metro ortak istasyonu 15 Temmuz Kızılay Milli İrade İstasyonu'nda 2 adet, Ulus İstasyonu'nda 1 adet, Hastane İstasyonu'nda 1 adet, Harikalar Diyarı İstasyonu'nda da 1 adet olmak üzere toplamda 5 istasyonda 6 şarj ünitesi hizmet vermeye başladı" ifadelerini kullandı

"EGO'dan daha hızlı ve güvenli ulaşım"

EGO'nun otobüs, metro, Ankaray ve teleferik sistemleriyle güvenli, hızlı ve konforlu kent içi toplu taşıma hizmeti verdiğini vurgulayan Gündoğdu, tüm bu ulaşım hizmetlerini verirken engelli vatandaşlar için de tüm fiziksel engelleri ortadan kaldırarak, vatandaşlara eşit ulaşım hizmetini sunduklarını kaydetti. Şarj ünitelerini kullanmaya başlayan vatandaşlar durumdan memnun olduklarını dile getirdiler.

Ankara Büyükşehir’den akülü tekerlekli araçlara şarj imkanı

Ankara Büyükşehir’den akülü tekerlekli araçlara şarj imkanı

Ankara Büyükşehir’den akülü tekerlekli araçlara şarj imkanı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber