Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...00:17 Minik adımlar polis ile beraber teknolojinin peşinde00:11 “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam e...00:11 Kayıp 9 büyükbaş hayvanı jandarma ekipleri bulup sahibine teslim etti
Yerel 21 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Annesine Böbreğini verdi

GAZİANTEP (AA) - Özel bir hastanede başarılı bir operasyonla, kızının böbreği nakledilen anne, yeniden hayata tutundu. Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa’da yaşayan...

Annesine Böbreğini verdi

GAZİANTEP (AA) - Özel bir hastanede başarılı bir operasyonla, kızının böbreği nakledilen anne, yeniden hayata tutundu. 

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa’da yaşayan 49 yaşındaki Cemile Kaya, 13 yıl önce nefes darlığı ve tansiyon şikayeti ile doktora gitti.

Kaya, yapılan tetkikler sonucunda böbrek hastası olduğunu öğrendikten sonra diyaliz tedavisine başlandığını belirtti.

 Yaptıkları araştırma ve öneriler sonucu, kadavradan nakil için 3 yıl önce özel bir hastanenin Organ Nakli Merkezi’ne başvurduklarını aktaran Kaya, bu süreçte bir defa kadavradan nakil şansı bulduğunu, ancak doku uyuşmadığından nakil işleminin gerçekleşmediğini söyledi.

Kızı Sevgi Demirkol'un kendisine böbrek vermek istediğini kaydeden Kaya, bir anne olarak buna yanaşmadığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Sağlık durumum ağırlaşınca kızım daha fazla dayanamadı, ‘böbreğimi vereceğim’ dedi. Bunun üzerine hastaneye geldik. Tetkikler yapıldı ve dokular uygun çıktı. Hemen nakil işlemi yapıldı. Şuan ikimizde gayet sağlıklıyız. Hastanede her şeyden çok memnun kaldık. Bizimle yakından ilgilendiler. Hastane çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Kızım sayesinde sağlığıma yeniden kavuştum. Herkesin organ bağışında bulunmasını istiyorum." 

Annesine böbreğini veren 22 yaşındaki Demirkol ise duygularını şöyle dile getirdi: 

"Annemin rahatsızlığına çok üzülmüştüm. 4 yıl önce böbrek nakli yapılması gerektiği söylendiğinde de böbreğimi vermek istedim. Ama anne yüreği, bana kıyamadığı için kabul etmedi. Durumu ağırlaşınca başka çare kalmadığı için ısrarım üzerine kabul etti. Annem artık çok daha iyi. Çok mutluyum. Böbreğimi verdiğim için asla pişman değilim. Annem değil, bu durumda bir başkası da olsaydı yine organımı bağışlardım. Organ bağışında bulunan biri olarak, herkesin organ bağışında bulunması gerektiğini düşünüyorum."

Hastane Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da ''Organ Nakli Merkezimiz hayat kurtarmaya devam ediyor. Bölgemizden gelen hastalara şifa dağıtırken, önümüzdeki en büyük engel organ bağışı sayısının yeterli olmaması. Organ bağışı konusunda daha fazla duyarlılık göstererek, çok sayıda kişinin hayat kurtarılabilir" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber