Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Temmuz 2014 - 17:53 Yorum: 0

ANSAN'ın tahliye edilmesi

ANSAN Yönetim Kurulu:

ANSAN'ın tahliye edilmesi

ANTALYA (AA) - Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 'Kayıtlarımızda, ANSAN'ın yıllardır sanatsal etkinlik yapmadığı tespit edilmiştir' denilmesi, ANSAN üyesi sanatçıları incitmiştir, derin üzüntü yaratmıştır" denildi.

ANSAN'dan yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin protokole uyulmadığı gerekçesiyle derneğin boşaltılmasına karar vermesinin ardından, Muratpaşa Kaymakamlığınca, "7 gün içinde boşaltın" emri gönderildiği.

Büyükşehir Belediyesinden son yapılan açıklamada da ''Kayıtlarımızda, ANSAN'ın yıllardır hiçbir sanatsal etkinlik yapmadığı tespit edilmiştir" denildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları ve fotoğraf sanatçıları ile şair, ozan ve yazarlardan oluşan 350 güzide üyesi bulunan ANSAN'nın sanat galerisinde ve bahçesinde, son bir yılda 40'tan fazla kişisel ve karma resim, heykel, rölyef, seramik, el sanatları sergileri açıldı. 50'den fazla söyleşi ve kitap imza günleri gerçekleşti. Ulusal bazda 13 yıldan beri Akdeniz Şiir Günleri, 14 yıldan beri de Akdeniz Öykü Günleri aralıksız düzenlenmektedir. Ulusal şiir ve öykü günlerine, Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Leyla Erbil, Tarık Dursun Kakınç, Ataol Behramoğlu, Hasan Kıyafet, Gonca Özmen  gibi Türkiye'nin ünlü birçok sanatçıları davet edilmiştir. Bu etkinliklerimize, Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi de katkıda bulunmuştur."

ANSAN'ın Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Altın Portakal Film Festivali etkinliklerine de katkı sağladığının ifade edildiği açıklamada, festivalin birçok etkinliğinin ANSAN Galerisinde ve bahçesinde yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 'Kayıtlarımızda, ANSAN'ın yıllardır sanatsal etkinlik yapmadığı tespit edilmiştir' denilmesi, ANSAN üyesi sanatçıları incitmiştir, derin üzüntü yaratmıştır" denildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber