Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 30 Eylül 2014 - 11:33 Yorum: 0

ANTDOB, "Otello" ile sezona "merhaba" diyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2014-2015 sezonuna "Otello" balesinin prömiyeri ile başlayacak

ANTDOB, 'Otello' ile sezona 'merhaba' diyecek

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), sanat sezonuna edebiyat, tiyatro ve opera tarihinin başyapıtlarından biri olarak kabul edilen "Otello" balesinin prömiyeri ile "merhaba" diyecek.

ANTDOB'dan yapılan açıklamaya göre, sanat sezonu 11 Ekim'de "Otello" balesinin prömiyeri ile başlayacak. Konusu William Shakespeare'a, müziği ise Giuseppe Verdi'ye ait, Utku Şilliler'in müziklerinin yer aldığı Otello, Uğur Seyrek’in koreografisi ve Işık Noyan’ın librettosu ile İzmir ve İstanbul’dan sonra Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından yorumlanacak.

Masum, sadık ve cesur bir kadın olan Desdemona’nın her yönüyle farklı bir erkek olan Otello’yu severek aslında kaderini seçmesi üzerine kurgulanan eser, bir kıskançlığın trajedisiyle sonlanmasını anlatıyor.

Bir kadının aşkı uğruna savaşını, erkeğin önü alınamaz hırsları ve rekabet duygusuna yenik düşüşü modern bale adımları ile ifade ediliyor.

11 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde prömiyeri gerçekleştirilecek eserin dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, ışık tasarımı da Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber