Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2014 - 17:38 Yorum: 0

"Arda Boyları" Sivas'ta sahnelenecek

SİVAS (AA) - Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, "Arda Boyları" türküsünden yola çıkılarak hazırlanan modern dans gösterisini yarın Sivas'ta sunacak.Ankara Devlet Opera ve...

'Arda Boyları' Sivas'ta sahnelenecek

SİVAS (AA) - Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, "Arda Boyları" türküsünden yola çıkılarak hazırlanan modern dans gösterisini yarın Sivas'ta sunacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Arda Boyları", Sivas Kongresi'nin 95. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Kültür ve Sanat Şenliği" kapsamında yarın saat 21.00'de Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde seyirciyle buluşacak.

Trakya yöresine ait "Arda Boyları" türküsünden yola çıkılarak hazırlanan eser, dramatik bir aşk hikayesini modern dans diliyle anlatıyor.

Müziği İsmail Sezen ve Arda Erdem'e, librettosu (Bir operanın sözlerinin yazılı olduğu kitap) Ayşegül Çelik'e, koreografisi ve rejisi Özgür Adam İnanç'a ait eserin kostüm tasarımını Gazal Erten'in, dekor tasarımını Talat Ayhan, ışık tasarımını ise Fuat Gök üstleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber