Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

Arı yetiştiriciliği eğitimlerine kadınlar da ilgi gösteriyor

SİVAS (AA) - Zara ilçesinde düzenlenen arı yetiştiriciliği eğitimlerine kadınlar da ilgi gösteriyor.Zara Şehit Vahip Dinler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Arı yetiştiriciliği eğitimlerine kadınlar da ilgi gösteriyor

SİVAS (AA) - Zara ilçesinde düzenlenen arı yetiştiriciliği eğitimlerine kadınlar da ilgi gösteriyor.

Zara Şehit Vahip Dinler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen arı yetiştiriciliği eğitimlerine katılan 58 kursiyerden 5'i kadınlardan oluşuyor.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ufuk Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zara ilçesinde 2000 yılında koloni sayısı 10 binken, şuanda 35 bine yükselmiştir. 400 civarında da arıcımız var. Erkek arıcılarımız kadar kadın arıcılarımızın da bal üretiminde bulunması önemli bir konudur. Arıcılıkta Zara büyük bir potansiyel. Bitki örtüsü ve iklim olarak arıcılık yapmaya uygun bir bölgedeyiz. İlçemizde kimyasal bir ilaçlama yoktur. İlçemizde arıcılık son 10 yılda 4-5 katına çıkmış bulunuyor, bu sayı artmaya da devam ediyor" diye konuştu.

Eğitimlere katılan 40 yaşındaki Gülizar Kahraman ise 10 yıldır arıcılıkla uğraştığını belirterek, "İki senedir eğitimlere katılıyorum. Daha önce ilaçlama yapmasını, arı bölmesini, ana arı üretmeyi bilmiyordum. Kurs sayesinde öğrendim" dedi.

Eğitime katılan 50 yaşındaki Sahar Ertürk ise "Rahatsızlığım dolayısıyla bal tüketimine önem veriyorum ancak piyasadan aldığım ballardan hiç bir şey görmedim. Artık kendi balımı kendim üretmeye karar verdim. Bir yıldır arıcılık yapıyorum. 12 arım var. Kendi balımı kendim üretiyorum. Bundan sonrada devamlı olarak bu işi yapacağım" dedi.

Kadın kursiyerlerden 31 yaşındaki Pınar Yavuz da kursa katılarak arıcılığı öğrenmeye çalıştığını söyledi.

ETİKETLER: Zara , arıcılık
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber