Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

Aşık Veysel'in ölümünün 42. yılı

SİVAS (AA) - Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 42. yılında Şarkışla'da mezarı başında anılacak.Türk halk şiirinin önde gelen simalarından Şatıroğlu'nun ölüm...

Aşık Veysel'in ölümünün 42. yılı

SİVAS (AA) - Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 42. yılında Şarkışla'da mezarı başında anılacak.

Türk halk şiirinin önde gelen simalarından Şatıroğlu'nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde bulunan mezarı başında anma programı düzenlenecek.

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sözlerinde hep birlik, beraberlik ve kardeşliği konu alan dünyaya mal olmuş ünlü halk ozanımız Aşık Veysel'i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Gül, anmanın Veysel'in Sivrialan köyündeki mezarı başında saat 13.30'da gerçekleştirileceğini aktardı.

Öte yandan Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz da yayımladığı mesajda, "Toprağımızın ve son yüzyılımızın en büyük ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nu 42. yıl dönümünde rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber