Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 16:33 Yorum: 0

"Aşure gibi kıvam bulmalı ve hem hal olmalıyız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Derneği tarafından düzenlenen Aşure Günü'ne katıldı.

'Aşure gibi kıvam bulmalı ve hem hal olmalıyız'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Derneği tarafından düzenlenen Aşure Günü'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada birlik beraberliğin önemini vurgulayan Başkan Çelik, insanlığın da aşure gibi bir ve beraber olması gerektiğini belirtti.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kayseri Cem Evi'nde yapılan Aşure Günü etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan etkinlikte aşureler yenildi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Genç'in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Aşure Günü'nde hem matemin hem bayramın birlikte yaşandığını belirtti. Aşurenin lezzeti tatlı; ama anlamının acı olduğunu belirten Başkan Çelik, "Fani dünya da böyle bir şey zaten. Acılarımız da var, sevinçlerimiz de. Mutlulukla dolu günlerimiz de geçiyor, üzüntülerle dolu anlarımız da. Aşure de fani dünyanın bir simgesi adeta. Birçok yiyecek bir kapta toplanmış. Tıpkı birbirinden farklı inanışlara, düşüncelere, mezheplere, görüşlere sahip insanların bu dünyada toplandığı gibi. Ancak aşure tatlı, dünya ne yazık ki acı. Bu dünyada insanlık ne yazık ki, aşure gibi hem hal olamamış. Aşure gibi bir ve beraber olmayı başaramamış. Aşure gibi kıvam bulamamış. Nuh'un gemisinde aşure gibi hem hal olarak yeniden yaşama tutunan insanlık maalesef yine ayrılıklar yaşamış. Birbirlerini dışlamış, ötekileştirmiş, ayrıştırmış. Yanlış ararsak o kadar çok yanlış yapılmış ki. Ayrışma için gerekçe ararsak bulmak emin olun hiç zor değil. Ama bir ve beraber olmak için binlerce sebebimiz var. O, binlerce sebepten bir tanesidir aşure. Ortak bir değerimizdir. Bugün burada yaptığımız gibi tek başına değil birlikte yenir. Çünkü, bir olmanın, beraber olmanın, hem hal olmanın bir simgesidir aşure. Siz, biz değil, hepimizdir aşure. Allah bu mübarek günlerin yüzü gözü hürmetine bizleri ilelebet bir ve beraber eylesin. Bizlere yeni matemler yaşatmasın. Ağzımızın tadı da, aramızdaki bağ da aşure gibi sağlam olsun" dedi.

Vali, Süleyman Kamçı da yaptığı konuşmada Aşure Günü'ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Allah birlik ve dirliğimiz daim etsin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Çelik, komutanlar ve beraberindekiler Cem Evi'ni gezerek Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Genç'ten bilgi aldılar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber