Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 14:58 Yorum: 0

Atatürk Anıtı önününde menfez köprü yapımına başlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu düzenleme çalışmaları kapsamında, Atatürk Anıtı önünde bulunan kanalı, alttan birleştirecek olan...

Atatürk Anıtı önününde menfez köprü yapımına başlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu düzenleme çalışmaları kapsamında, Atatürk Anıtı önünde bulunan kanalı, alttan birleştirecek olan yeni köprünün yapımına başlandı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bililere göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kanalboyu düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte, Kanalboyu'nu güney-kuzey ekseninde birleştiren mevcut Atatürk Anıtı önündeki menfezin, sifon şeklinde çalışmasından dolayı, özellikle yağışlı havalarda tıkanması nedeniyle sıkıntılara yol açtığı belirtildi.

Mevcut menfezin yerine, köprü şeklinde menfez yapılarak sorunun giderilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli proje çalışmalarının tamamlandığı ve 7 Ekim 2016 Cuma günü itibariyle inşaatına başlandığı, çalışmaların iki etap halinde yapılacağı ifade edildi. Yaklaşık 22 metre uzunluğundaki köprü şeklindeki menfezin, ilk etapta, batı - doğu istikametinde yapımına başlandı. Bu kısımdaki çalışmalar tamamlandıktan sonra ise doğu-batı istikametinde yapımına başlanacak. Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde, 5 metre genişliğinde yapılmakta olan menfez köprü çalışmalarının 20 Kasım 2016 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra, sözkonusu kavşakta da yeni peyzaj düzenleme çalışmalarının yapılacağı ve bu alanın daha güzel, güvenli ve kullanışlı bir nokta haline getirileceği bildirildi.

Atatürk Anıtı önününde menfez köprü yapımına başlandı

Atatürk Anıtı önününde menfez köprü yapımına başlandı

Atatürk Anıtı önününde menfez köprü yapımına başlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber