Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ekim 2014 - 17:18 Yorum: 0

Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları binaları açıldı

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu: "Doğduğum şehre, mezun olduğum üniversiteye, hizmet vermekten mutluluk duyuyorum"

Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları binaları açıldı

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları bünyesinde inşaatı tamamlanan anaokulu ve ortaokulu binaları düzenlenen törenle açıldı.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Halkbank olarak okulun tamamlanmasına destek olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ülkenin en köklü üniversitelerinden olan Atatürk Üniversitesinin Erzurum'un önemli sembollerinden olduğunu ifade eden Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu:

"120 bin öğrencisiyle şehrin merkezinde konumlanan üniversite, bünyesindeki vakıf aracılığıyla sunduğu eğitim imkanlarını çeşitlendiriyor. Halkbank olarak biz de eğitimi çok önemsiyoruz. Yapımına destek verdiğimiz okulların Erzurumlu çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ben de Erzurumluyum, burada doğdum ve büyüdüm. Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezunum. Şimdi Türkiye'nin en büyük bankalarından birinin genel müdürü olarak doğduğum şehre, mezun olduğum üniversiteye hizmet vermekten mutluluk duyuyorum."

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da Atatürk Üniversitesinin anaokulundan üniversiteye kadar eğitimde söz sahibi olduğunu belirtti.

Eğitimin aileden başladığını ifade eden Koçak, "Doğumdan itibaren çocuğu şekillendiren ailedir. Daha sonra da okullar başlıyor. Yapılan bir araştırmada aile şefkati ile büyüyen dahi çocukların ileride millete faydalı olduğu, yine zeki olup aile şefkatinden yoksun olan çocukların da bu kabiliyetlerini menfi yönde kullandıkları belirlenmiştir. Eğitimin ailede başlaması önemlidir. İlk ve orta okul yılları da aile eğitimi kadar önemlidir. Mekanların güzelliği kadar eğitim kalitesi de önemlidir" diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Genel Müdürü Selami Didim ise okulların vakfa bağlı ticari bir şirket tarafından işletildiğini, 2003 yılında eğitim-öğretime başladığını anlattı.

2005 yılında Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılan 12 derslikli ilkokulun hizmete girdiğini anımsatan Didim, şunları belirtti:

"Değişen ve gelişen şartlar ile orta çıkan ihtiyaçla, 2010 yılında bin 400 metrekare kapalı alana sahip spor salonu ve yemekhane yapılarak kısmen bir rahatlama sağlanmıştır. Ancak liselere yerleştirme sınavı ve TEOG sınavında elde edilen başarılar yeni bina ihtiyacını doğurmuştur. Bu nedenle eski okulların yıktırılıp yeni bir anaokulu ve ortaokulu yaptırılmasına karar verildi. Kısa zamanda bu binalar tamamlandı. 4 bin 250 metrekare kapalı alanda 18 sınıf, 2 yemekhane, kütüphane, fen, bilgisayar, dil laboratuvarları ile görsel sanatlar atölyesi, müzik odasının tesis edildi. 450 olan öğrenci kapasitesinin bu yeni inşaatlarla 650'ye çıkarıldı. Artık anaokuldan üniversiteye kadar eğitim veriyoruz."

Anaokuluna ismi verilen emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Celalettin Atamanalp da üniversitede çok sevdiği çocuklara okul yaptırma imkanı bulduğunu dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber