Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Mayıs 2016 - 14:18 Yorum: 0

Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Töreni Yapıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kutlama töreni yapıldı.

Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Töreni Yapıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kutlama töreni yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kutlama törenine, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2.Ordu Kur. Bşk. ve Garnizon Komutanı Tümg. Avni Angun, 7.Ana Jet Üs Komutanlığı Tuğg. Emin Ayık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, diğer protokol üyeleri, gençler, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Kutlama töreni öncesi bir konuşma yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, "Bilindiği üzere 19. yy Osmanlı Devleti birçok topraklarını kaybetmiş ve tabiri caiz ise Anadolu'ya sıkışmış durumda idi. Ancak düşman devletler hep birlikte kuzeyden, güneyden, doğudan ve batıdan olmak üzere yurdumuzun dört bir tarafından yeniden saldırarak son vatan parçamız olan Anadolu'dan da bizleri çıkarıp, tarih sahnesinden Türk milletini silme gayretleri içerisine girmişlerdir. Ancak atalarımız olan şanlı Türk milleti, tarihte örneği ender rastlanacak bir kurtuluş mücadelesi destanını etnik, mezhepsel ve bunun gibi tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak Gazi Mustafa Kemal paşa liderliğinde yazacaktı. Tarih 19 Mayıs 1919. Bundan tam 97 yıl önce parolası "Hatt-ı Müdafaa yoktur; Sath-ı Müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz" olan bir liderin Anadolu'da topyekün bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek içini İstanbul'dan Bandırma Gemisi ile Samsun'a ayak bastığı tarihtir 19 mayıs 1919. Ardından Amasya, Sivas ve Erzurum gibi illerde ileri gelenler ve şehirlerin yerel dinamiklerinin temsilcileri ile art arda toplantılar düzenleyerek, halkın çoluk-çocuk, yaşlı-genç, erkek - kadın ayırt etmeden topyekün ordusunun yanında düşmanla mücadeleye katılmalarını sağlamıştır. Çilekeş ve aynı zamanda azimli ve kararlı olan bu ordu ve millet, düşmanlarına öyle bir şanlı direniş ve öyle bir kurtuluş mücadelesi verdiler ki, tüm dünya milletlerine örnek oldular. Bugün biz onların torunları olarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatanı bizlere yeniden kazandıran tüm şehitlerimize ve ahirete göçmüş tüm gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz" şeklinde konuştu.

Gençlere seslenen Fındıklık, "Dün askerleri, topu, tüfeği ile yurdumuzu işgal etmek isteyen bu alçak düşman milletler, bugün ise taktik değiştirerek bizzat gelmeyip, taşeron hain terörist gruplarla iş birliği yapıp, onları destekleyerek eski davalarını hala sürdürmektedirler. Bugün Güneydoğu Anadolu topraklarımızda silahlı olarak cereyan eden bu operasyon ve savaş hepimizin gözleri önünde olmakta, Kurtuluş Savaşı'nda dedesi nasıl canını feda etmişse bugün torunları da onlara layık bir şekilde vatan uğruna hainlerle yürütülen bu savaşta şehadet şerbetini içmektedirler. Şu an vatanımızın bütünlüğünü korumak için yapılan bu savaşta şehit olan asker, polis ve korucularımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yaralanan gazilerimize de Allah'tan sağlık, sıhhat ve şifalar diliyoruz. Sevgili gençler, bu yılki bayram zamanı şehitlerimiz nedeni ile kalplerimizin hüzünle dolduğu bir zamana denk geldi. Bu nedenle bu bayramı coşkumuz yarım, kalbimiz şehit yakınlarının acıları ile buruk bir halde kutluyoruz. Sevgili gençler, Atatürk'ün bizlere gösterdiği "Muasır Medeniyetler Seviyesine Ulaşmak" hedefi önümüzde durmaktadır. Bu yüzyıl ve gelecek yüzyılların bizim olması için ve dünya mazlumlarının ümidi kahraman bir millet olarak yeniden dünya sahnesinin en üstünde yer alabilmemiz için, bıkmadan usanmadan çalışmalıyız. Ülkemizin son on yılda kat ettiği mesafe özlediğimiz o parlak günlerin yakında olduğu belirtileri ile doludur. Bıkmadan usanmadan çalışmalıyız" diye konuştu.

İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı'nın konuşmasının ardından, jimnastik ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Büyük beğeni toplayan jimnastik ve halk oyunlarının gösterisinin ardından da "Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler" Sodes Projesi kapsamında ve Malatya Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okul ve kulüplere malzeme dağıtımı yapıldı. Malzeme dağıtım töreninin ardından kutlama töreni sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber