Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Aralık 2014 - 14:23 Yorum: 0

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 84. yıldönümü

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:-"Biliriz ki Meriç'in bir köşesinden havalanan her kuşun kanadında özgürlük vardır, biliriz ki Saraçlar'a her adım atan Edirneli'nin yüreğinde Mustafa Kemal'in ülküsü vardır, heyecanı vardır"

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 84. yıldönümü

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Biliriz ki Meriç'in bir köşesinden havalanan her kuşun kanadında özgürlük vardır, biliriz ki Saraçlar'a her adım atan Edirneli'nin yüreğinde Mustafa Kemal'in ülküsü vardır, heyecanı vardır" dedi.

Gürkan, Saraçlar Caddesi'nde Özgürlük ve Bağımsızlık Anıtı'na eklenen mozaik sanatçısı Serdar İyiiz'in imzasını taşıyan mozaik çalışmaların açılışında yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 84. yıl dönümünün onurunun yaşandığını söyledi.

Edirne'nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelelerinde hep en önde yer aldığını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Kentimiz için çok onurlu bir gündeyiz. Cumhuriyetimiz'in kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirnemiz'i cumhurbaşkanı olarak ziyaret edişinin 84. yılını kutluyoruz. Edirne Kurtuluş Savaşı'nda en çok baskıya, zulme uğrayan şehirlerden biri, sadece Kurtuluş Savaşı'nda da değil kurulduğundan beri yani 6 bin yıldır Anadolu'nun kalkanı olmuş bir kent.

Edirne, tarihi boyunca bağımsızlığı ve işgale karşı direnişi hep sembol olmuş bir kent. Bu yüzden Özgürlük ve bağımsızlık anıtı adını vereceğimiz anıta 2 anlamlı mozaik çalışma daha ekledik. Tük Milleti'nin direnişte, özgürlük savaşında nasıl yer aldıklarını Saraçlarda gelen geçen gördüğünde bir kez daha hatırlasın istedik. Kuvay-ı Milliyeyi bu caddeden her geçtiğimizde bir kez daha anımsayalım istedik.Biliriz ki Meriç'in bir köşesinden havalanan her kuşun kanadında özgürlük vardır, biliriz ki Saraçlar'a her adım atan Edirneli'nin yüreğinde Mustafa Kemal'in ülküsü vardır, heyecanı vardır."

Daha sonra mozaiklerin üzerine bağlanmış kurdeleyi 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Recep Zıpkınkurt ve İyiiz kesti.

 

ETİKETLER: Edirne , mozaik , Recep Gürkan
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber