Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Ağustos 2014 - 11:43 Yorum: 0

ATB Meclisi'nin gündemi Rusya

ATB Başkanı Çandır:

ATB Meclisi'nin gündemi Rusya

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, ambargo kapsamında Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeden gıda alımını durduran Rus pazarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

ATB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ATB'nin ağustos ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Ali Çandır, ATB'de en çok tescil işleminin süt, kiraz ve buğdayda yapıldığını kaydetti.

Borsanın işlem hacminin geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 29 arttığını belirten Çandır, işlem hacminde yılbaşından itibaren de yüzde 28'lik artış görüldüğünü ifade etti.

- Ambargo döneminde Rusya pazarı

Rusya Federasyonu'nun ambargo kapsamında Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeden gıda alımını durduğunu kaydeden Çandır, Rusya'nın Avrupa ülkelerinden ithalatı durdurmasının Türkiye için iyi bir fırsat olduğunu ancak bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Çandır, şöyle konuştu:

"Bu dönem Rusya pazarında sağlıklı bir yer edinmek için fırsat. Fakat ehil olmayan firmaların ihracatı hem pazarı olumsuz etkiler hem de Türkiye'nin imajını zedeler. Birçok ilden Antalya'ya Rusya'ya gönderilmek üzere ürün talebi oluyor. Türkiye'den ağırlıklı olarak yaş meyve ve sebze satın alan Rusya bu dönemde Türk beyaz et, süt ve yumurta ürünlerini tanıma fırsatı bulabilir. Rusya pazarında başta beyaz et ve süt ürünleri olmak üzere tüm gıda ürünlerinde sağlıklı bir yer edinme fırsatını iyi değerlendirmeliyiz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber