Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Aralık 2014 - 10:28 Yorum: 0

ATB ve BAGEV Başkanı Çandır:

"Şımarık mirasyediler gibi Allah'ın verdiği nimetleri hoyratça kullanıyoruz ve ekolojik dengeyi bozmak için elimizden geleni yapıyoruz. Torunlarımıza nasıl bir Antalya teslim edeceğiz bilemiyorum"

ATB ve BAGEV Başkanı Çandır:

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır, "şımarık mirasyediler" gibi Allah'ın verdiği nimetlerin hoyratça kullanıldığını ve ekolojik dengeyi bozmak için her şeyin yapıldığını belirterek, "Torunlarımıza nasıl bir Antalya teslim edeceğiz bilemiyorum" dedi.

Çandır, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen kahvaltıda iş adamlarıyla buluştu.

Burada yaptığı konuşmada tarım sektörünün Antalya için önemine işaret eden Çandır, son yıllardaki çarpık kentleşme sonucu kentte yaklaşık 267 bin 500 dönüm tarım alanının kaybedildiğini, yüzde 21 olan tarım alanlarının payının da yüzde 18'e düştüğünü bildirdi. İmarın geldiği tarım alanlarındaki ailelerin "bunca yıl çektik, artık biz de şehirli gibi yaşayalım, rahat edelim" diyerek bahçeleri daireye verip zengin olduklarını belirten Çandır, bu sosyal yapının irdelenmesi gerektiğini söyledi.

"Şımarık mirasyediler" gibi Allah'ın verdiği nimetlerin hoyratça kullanıldığını ve ekolojik dengeyi bozmak için her şeyin yapıldığını ifade eden Çandır, şöyle konuştu:

"Torunlarımıza nasıl bir Antalya teslim edeceğiz bilemiyorum. Yüzlerce maden ocağı açtık. 'Mermer ihraç ediyoruz' diye övünüyoruz. Mermer çıkarırken doğayı mahvediyoruz. Yarın çocuklarımıza, torunlarımıza bu yaptıklarımızı nasıl izah edeceğiz. Bu kentte yaşıyor ve bu kentten besleniyorsak hepimizin sorumluluğu var. Çevreye duyarlı olmak zorundayız."

1980 sonrasında yaşanan yoğun göçün Antalya'nın yapısını bozduğunu da ifade eden Çandır, "Bu kentin elit ileri geleni yok. Antep'de bir Konukoğlu 'haydi' deyince arkasından gelenler var. Ama bizde Konukoğlu gibi birileri yok. Çuvaldızı başkalarına batırırken, iğneyi de kendimize batıralım, bu kente sahip çıkalım" diye konuştu.

BAGEV'in faaliyet alanı olan Isparta, Burdur ve Antalya'da toplam 19 milletvekili olduğunu belirten Çandır, milletvekili izleme komitesi kurmak ve üçer aylık dönemler halinde performanslarını kamuoyu ile paylaşmak istediklerini söyledi. Çandır, "Bunu önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. Bunun önemi çok büyük. Bunu başarabilirsek Antalya lobisinin sesini de Ankara'ya duyurabiliriz" dedi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber