Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 24 Haziran 2016 - 13:13 Yorum: 0

Atılım Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, 2015-2016 yılı mezunlarına başarılar dileyerek, "Üniversitemiz, ülkemiz vakıf üniversiteleri...

Atılım Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, 2015-2016 yılı mezunlarına başarılar dileyerek, "Üniversitemiz, ülkemiz vakıf üniversiteleri arasında ilk 5-6'da yer almaya başladı. Avrupa ve Asya üniversitelerinin yer aldığı QS sıralamasında ise Türkiye'den bu sıralamaya giren 20 üniversiteyle birlikte ilk 200 içerisindeyiz. Bunlar Atılım Üniversitesi mensupları olarak bizlere ve eminim mezunları olarak da sizlere büyük gurur veriyor" dedi.

Atılım Üniversitesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı. Üniversitenin Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen törene, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Rektör Üçtuğ'un açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Atılım Üniversitesi'nin 19 yıl önce kurulduğunu belirten Prof. Dr. Üçtuğ, bu yıllar içerisinde üniversitenin bir yandan altyapısını güçlendirirken bir yandan da eğitim ve araştırma alanlarında öncü bir rol üstlenmek üzere büyük bir gelişim kaydettiğini dile getirdi.

"20. KURULUŞ YILININ KUTLAMA SİMGESİ OLARAK GİRİŞİM, GELİŞİM VE DEĞİŞİM SLOGANINI BELİRLEDİK"

"Son birkaç ay içerisinde açıklanan değişik sıralamalarda üniversitemiz, ülkemiz vakıf üniversiteleri arasında ilk 5-6'da yer almaya başladı" diyen Üçtuğ şunları kaydetti:

"Avrupa ve Asya üniversitelerinin yer aldığı QS sıralamasında ise Türkiye'den bu sıralamaya giren 20 üniversiteyle birlikte ilk 200 içerisindeyiz. Bunlar Atılım Üniversitesi mensupları olarak bizlere ve eminim mezunları olarak da sizlere büyük gurur veriyor. Ancak hepimiz biliyoruz ki dünya büyük bir hızla değişiyor, gelişiyor. Küreselleşme ve buna bağlı rekabet olgusu her geçen gün daha artıyor. Bu durumda bizlere düşen görev üniversitemizin bulunduğu konumun rehavetine kapılmadan onu çok daha ilerilere taşımaktır. Atılım Üniversitesi misyonunu iyi bir eğitim vermenin ötesinde iyi bir araştırma üniversitesi olmak şeklinde belirlemiştir. Bu doğrultuda oluşturduğu laboratuvarları, araştırma merkezleri, Teknoloji Transfer Ofisi, Kuluçka Merkezi gibi yapılarla gerek öğretim elemanlarının, gerekse de öğrencilerinin araştırma faaliyetlerinde etkin bir şekilde yer almaları için büyük çaba göstermektedir. Hızla gelişen ve sayıları artan yüksek lisans ve doktora programları üniversitemizin araştırma çıktılarını daha yüksek seviyelere çıkartacak, uluslararasılaşma hedefimiz doğrultusunda bir dünya üniversitesi olma gayretimiz artarak sürecektir. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında üniversitemizin 20. kuruluş yılını kutlayacağız. Bu kutlamanın simgesi olarak girişim, gelişim ve değişim sloganını belirledik."

Mezun öğrencilerin ailelerine de seslenen Üçtuğ, "Bugün aslında sizlerin ve öğrencilerimizin günü. Bundan henüz dört-beş yıl önce çocuğunuzun hangi üniversiteye gireceğinin kaygısını hissederken bugün onların mezuniyet coşkusunu yaşıyorsunuz. Ne mutlu sizlere! Şundan emin olunuz ki bizler onların en iyi şekilde yetişmeleri için her türlü çabayı gösterdik. Bugün onlara yalnızca birer diploma değil, fakat zorlu bir yaşamın kilidini açabilecek bir anahtar da vermiş bulunuyoruz. Atılım Üniversitesi'nde geçirdikleri yıllar içerisinde elde ettikleri bilgi ve becerilerle yarınlara çok daha güvenli bir başlangıç yapacaklar. Onların bugünlere ulaşmasında vermiş olduğunuz destek için sizlere de şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİMLİ İNSANLAR OLARAK TOPLUM İÇİN, ÜLKEMİZ İÇİN ARTIK BİRER DENİZ FENERİNE DÖNÜŞTÜĞÜNÜZ"

Üçtuğ, üniversitenin adının artık yalnızca yönetimin değil, mezun öğrencilerinin de koruması altında olduğunu dile getirdi. "Onu sizler yücelteceksiniz, bizden aldığınız bilgileri, fikirleri, ilhamı yaşamınız boyunca taşıyacaksınız" diyen Üçtuğ şunları söyledi:

"Ama bu bilgilerle, bu fikirlerle yetinmeyeceksiniz; kendinizi sürekli geliştireceksiniz; en büyük yanlışın düne, bugüne takılmak olduğunu asla unutmayacaksınız. Dünden ve bugünden deneyim dağarcığınızı zenginleştirmek için mutlaka yararlanacaksınız; ancak yalnız ve yalnız çağdaş olabilenin, her çağda çağdaş kalabilenin başarıya ulaşacağını aklınızdan hiç çıkarmayacaksınız. Çalıştığınız ortamda işinizi en iyi şekilde yapmaya çaba göstereceksiniz, ailenizde üzerinize düşen görevi en doğru biçimde yerine getireceksiniz, ama bunlarla da yetinmeyeceksiniz; içinde bulunduğunuz toplumun gelişmesi, kalkınması, aydınlanması için de çaba sarf edeceksiniz. Eğitimli insanlar olarak toplum için, ülkemiz için artık birer deniz fenerine dönüştüğünüzü ve ışığınızdan başkalarını da yararlandırmanın size yüklenen bir görev, bir sorumluluk olduğunu hiç unutmayacaksınız. Kuruluşundan bu yana bir asrı devirmeye hazırlanan Cumhuriyetimizi kurulduğu günlerdeki ilkelerinden saptırmadan, büyük Atatürk'ün çizdiği yolda çok daha büyük hedeflere taşıyacaksınız. Bizler, 20. yüzyılın ikinci yarısının nesilleri yavaş yavaş bayrağı sizlere, yeni yüzyılın gençlerine devrediyoruz. Ve bu devri gerçekleştirirken ufuktaki ışığın parlaklığı hakkında en ufak bir kuşku duymuyoruz; sizlere güveniyoruz. Yolunuz açık olsun."

Tören, dereceye giren mezunlara ödüllerinin verilmesi ve diplomaların dağıtılmasının ardandan sonra erdi.

Atılım Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Atılım Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Atılım Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Atılım Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Atılım Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber