Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Mayıs 2015 - 11:07 Yorum: 0

Autoshow’da rekor satış yapıldı

İstanbul Autoshow'da ilk 4 günde on binden fazla araç satışı yapıldı, fuar 31 Mayıs'a kadar devam edecek

Autoshow’da rekor satış yapıldı

İstanbul Autoshow Fuarı’nın 4 günde 225 binin üzerinde ziyaretçisi oldu. Fuarda 10 binden fazla aracın sıcak satışı yapılırken, Jaguar, Aston Martin,Ferrari, Maserati, Porsche gibi lüks markalara ilgi çok büyüktü. Lüks otomobillerin fiyatları 100 bin avro (285 bin TL) ile 675 bin avro (1 milyar 923 milyon) arasında değişiyor.

Lüks otolar kapış kapış gidiyor

Fuarın ilk gününde 3 adet Aston Martin, 2 Lexus, 90 Audi, 89 BMW, 7 Jaguar, 6 Porsche, 14 Land Rover, 4 Jeep, 1 Ferrari ve 1 Maserati satıldı. 4 günde satışı gerçekleşen otomobil sayısı ise on bini aştı.

BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover markalarının Türkiye distribütörü olan Borusa Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız, fuarın büyük moral olduğunu belirterek fuarda sergiledikleri 25 BMW’nin 12’sini sattıklarını, 8 adet de MINI satıldığını ve fuara olan ilginin satışlarda önemli sıçrama yaratacağını söyledi.

Doğuş Otomotiv bünyesindeki Lamborghini, Bentley, Audi markalarının Genel Müdürü Gino Bottaro henüz Lamborghini ve Bentley satışı gerçekleşmediğini, fakat fuar süresince Quattro kampanyası ile 3 günde 60 Audi sattıklarını söyledi. Yeni Q7’yi ilk defa görmek için Anadolu bayilerinin fuarın ilk gününde müşterileriyle birlikte geldiklerini ve siparişlerinin yarısının Anadolu’dan olduğunu da ekledi.

Toyota’nın lüks segmentteki markası Lexus’un Türkiye pazarına gireceğinidaha önce duyurmuştuk. Lexus, RCF ve LS 600 modelleri için ilk 2 siparişini fuarın ilk 3 günü içinde almayı başardı. Marka sonbaharda Türkiye’de operasyonel olmayı planlıyor.

Ferrari, fuarda 470 bin avro değerindeki California T  modelinin, Maserati de 200 bin avro değerindeki Ghibli modelinin satışını gerçekleştirdi. Aston Martin 295 bin avro’luk 2 adet Vantage ile 675 bin avrolukj 1 Vanquish’in ön siparişlerini aldı. Porsche ise Macan S Diesel, Panamera Diesel  ile birlikte 3 adet Macan ve 1 adet de Cayenne Diesel siparişi almayı başardı.

Kadınların ilgisinde artış var

Haftasonu kapılarda uzun kuyruklar oluştuğunu ve sahte bilet basanlarla mücadele ettiklerini söyleyen Tüyap İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Ersözlü 2012’de ilk 4 günde ziyaretçi sayısının 200 bini bulmadığını bu yılsa 225 bini aştığını ifade etti. Bir önceki Autoshow’da kadın ziyaretçi oranı %13’ken bu yıl bu oran %23’e yükselmiş. 31 Mayıs’a kadar devam edecek fuar kadınlara ve çocuklara hafta içi ücretsiz, haftasonu ise biletler kadınlara yarı fiyatına, çocuklara ise 5 TL.

Seat SUV modellerle geliyor

Seat dünya başkanı Dr.Jürgen Stackmann, Doğuş Otomotiv yöneticileriyle bir araya gelerek yeni hedefler belirlediklerini ve önümüzdeki yıl SUV modelleri ekleyeceklerini ifade etti. Seat satışlarının yarısından fazlasının Seat Leon ‘a ait olduğunu söyleyen Stackmann, Seat satışlarının ikiye katladığını belirtti.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber