Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Ekim 2014 - 10:13 Yorum: 0

Avcıların vurduğu baykuş ve gökdoğan ile sunum yaptı

Lisinia Doğa Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, doğada avcılar tarafından vurulmuş halde bulunan baykuş ve gökdoğan ile üniversite öğrencilerine doğa ve çevre konularında sunum gerçekleştirdi

Avcıların vurduğu baykuş ve gökdoğan ile sunum yaptı

BURDUR (AA) -  Lisinia Doğa Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, doğada yaralı halde bulunan ve tedavileri süren baykuş ve gökdoğan ile üniversitede sunum yaptı.

Burdur'da doğa ve çevre projeleri hayata geçiren Sarıca, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesinde üniversite öğrencilerine sunum gerçekleştirdi. 

Sarıca, Lisinia Doğa Projesi kapsamında yaralı halde bulunan yaban hayvanlarını tedavi ettiklerini, organik ürünler yetiştirdiklerini ve Burdur Gölü'nde su seviyesinde yaşanan azalmaya dikkati çekmek için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çevresinde az su tüketen bitkiler yetiştirerek gölün en azından ömrünü uzatmayı amaçladıklarını anlatan Sarıca, "Lavanta ve gül gibi az su tüketen ürünler yetiştirdik. Gölün çevresindeki köylülere bu bitkilerle de para kazanılabileceğini göstermeye çalıştık" dedi.

Sarıca, sunumun sonunda avcılar tarafından kanatlarından vurularak yaralanan baykuş ve gökdoğanı öğrencilere göstererek, bilgi verdi. 

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur Şubesi ekiplerinin baykuşu yaklaşık 8 ay önce, gökdoğanı ise 2 ay önce bularak merkezlerine getirdiğini dile getiren Sarıca, şöyle konuştu:

"Her iki kuş da bir kanadından yaralı ve tedavileri sürüyor. Baykuşun durumu, gökdoğanın durumundan biraz daha iyi. Baykuşun kanadı biraz daha iyi ve deneme uçuşlarına başladı. Gökdoğanın durumunda da iyileşme var. İki kuşu da 6 ay sonra doğaya kazandırmaya çalışacağız. Baykuşlar gece avlanır. Avcılar bu kuşu karanlıkta nasıl vurmuşlar, çok ilginç geldi bize."

Baykuş ve gökdoğana ilgi gösteren öğrenciler ise cep telefonlarıyla görüntüledi. 

Sunumda Lisinia Doğa Projesi'nde görev alan ve aralarında Hindistan, Portekiz, İran, Yeni Zelanda ve Almanya'dan gelen gönüllülerin de bulunduğu bir grup, doğa ve çevre konulu kısa tiyatro gösterisi sundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber