Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Avrupalı gençler, Kayseri'de buluştu

KAYSERİ (AA) - AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen proje kapsamında İtalya ve Romanya'dan 30 genç Kayseri'ye geldi.Kayseri Merkez Endüstri...

Avrupalı gençler, Kayseri'de buluştu

KAYSERİ (AA) - AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen proje kapsamında İtalya ve Romanya'dan 30 genç Kayseri'ye geldi.

Kayseri Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde oluşturulan Aktif Gençler Topluluğu'ndaki öğretmen Erkin Tufan ve öğrenciler tarafından hazırlanan "Kültürlerarası Öğrenme Yoluyla Gençlere Boş Zamanı Değerlendirme Hobi Alışkanlığı Kazandırma" isimli gençlik değişim projesi çerçevesinde yurt dışından gelen gençler, bir hafta boyunca Kayseri'de vakit geçirdi.

Avrupalı gençler, Kayserili yaşıtlarıyla boş zamanlarını değerlendirmek için model uçak yapımı, ebru sanatı gibi etkinliklere katıldı.

Misafirler, Türk Hava Kurumu (THK ) Kayseri Şubesi'nin sponsorluğunda ATA model uçağını yapma fırsatı da buldu.

Öte yandan öğrenciler, Selçuklu Müzesi, Talas Yaman Dede Konağı, Erciyes Kayak Merkezi'nin yanı sıra Kapadokya'yı da gezdi.

Gençler, Kayseri'nin meşhur tatları pastırma, sucuk ve mantıyı da tatma imkanı buldu.

İtalya’nın Sicilya adasından gelen grup lideri Gaetana Antonia Agata, Türkiye ve Kayseri'yi çok sevdiklerini, ilk fırsatta tekrar gelmek istediklerini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber