Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 09:33 Yorum: 0

Aydın Teknokentine Kavuşuyor

Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) kurulması planlanan teknokent için yapılan lisans başvurusu Bakanlar Kurulu kararıyla onaylandı.

Aydın Teknokentine Kavuşuyor

Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) kurulması planlanan teknokent için yapılan lisans başvurusu Bakanlar Kurulu kararıyla onaylandı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Teknokent için uzun zamandır yapılan çalışmaların sonuçlandığını ve en kısa sürede hizmete girmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi. Teknokentlerin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, üniversitenin teknokent ile birlikte üniversiteler arası başarı sıralamasının olumlu anlamda değişeceğini ve hak ettiği yere teknokentle birlikte ulaşacağını ifade etti. Üniversite - sanayi işbirliğinde en önemli adımların teknokentler aracılığıyla atıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Bircan, "Teknokentin ilimizin ekonomik kalkınmasında lokomotif olacağını vurguladı. Teknokentte faaliyet gösteren vergi mükellefi şirketlerin yazılım ve Ar-Ge'ye dayalı faaliyetlerinden elde ettikleri kazançların, 31 Aralık 2023 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaf olacağını kaydeden Prof. Dr. Bircan, "Teknopark'ta çalışan araştırmacı, yazılımcı ve Ar-Ge personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri de her türlü vergiden muaftır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Bircan, öğretim elemanlarının Üniversite Yönetim Kurulu'nun izni ile yaptıkları araştırmaların sonuçlarını ticarileştirmek amacı ile teknokentte şirket kurabileceğini, kurulu bir şirkete ortak olabileceğini veya bu şirketlerin yönetiminde görev alabileceğini söyledi. Prof. Dr. Bircan, bu vesileyle akademik bilginin ticari bir ürüne dönüşeceğinin altını çizerek teknokentin ADÜ'ye, Aydın'a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

UYGUN BİR ÇALIŞMA ORTAMI

ADÜ Merkez Kampüs'te kurulması planlanan teknokent, 32 bin 610 metrekare alana kurulacak. Teknokentler, yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmeleri için büyük ve küçük şirketlerin, yeni girişimcilerin ve akademik personelin iyi tasarlanmış uygun bir çalışma ortamı sunan bir yaşam ve yerleşim yerinde bir araya gelerek üniversite ve sanayi işbirliği sağlayan bir sistem olarak tanımlanıyor. Ayrıca teknokent; bilim ve teknoloji alanındaki buluşları ve gelişmeleri girişimciler ve bilim adamları aracılığıyla, sanayi alanına aktarmak için bir araç olarak görülüyor.

ADÜ'nün önderliğinde kurulacak teknokent, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına zemin hazırlayarak üniversite - sanayi işbirliğinde adımlar atılmasında etkin ve itici bir güç olacak. Bununla beraber ulusal ve uluslararası yatırımcıların aynı çatı altında çalışılabilmesine imkân sunulacak.

Aydın Teknokentine Kavuşuyor

Aydın Teknokentine Kavuşuyor

Aydın Teknokentine Kavuşuyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber