Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

Aydın'dan kısa kısa

AYDIN (AA) - Aydın Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman, anne sütünden sonra bebek gelişimi için en faydalı gıdalar arasında yer alan koyun ve keçi sütünün...

Aydın'dan kısa kısa

AYDIN (AA) - Aydın Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman, anne sütünden sonra bebek gelişimi için en faydalı gıdalar arasında yer alan koyun ve keçi sütünün faydalarının saymakla bitmediğini söyledi.

Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, anne sütünden sonra bebekler için en doğal ve en sağlıklı besin olan koyun ve keçi sütünün değerinin yeterince bilinmediğini dile getirdi.

Kentte yeterince koyun ve keçi sütü üretildiğini, bu sütlerin diyet yapanlar için de alternatif bir gıda olduğunu ifade eden Kahraman, "Çocuk ve yaşlıların yanı sıra yetişkinlere de tavsiye edilen koyun ve keçi sütünün faydalarını anlatmak için birliğimiz bünyesinde çalışma yapıyoruz. Gerek birebir anlatım gerekse broşür ve basın aracılığı ile Aydın'da koyun ve keçi sütünün faydalarını halkımıza aktarmaya çalışacağız" diye konuştu.

-"Cebimden Kocam Düştü" oyunu Nazilli’de sahnelendi

Engelsiz Sanatçılar Merkezi'nin oyuncuları tarafından gerçek bir yaşam hikayesinden derlenen "Cebimden Kocam Düştü" adlı oyun, Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda sahneledi.

Oyunun Sanat Yönetmeni ve yazarı Gamze Elibol, 'Kadınlara şiddete hayır' demek için oyunu sahneye taşıdıklarını belirtti.

Elibol, "Engelli sanatçılar olmaktan mutluluk duyuyor ve engelli insanlara yol göstermenin misyonumuz olduğunu belirtiyoruz. Her türlü şiddete hayır dediğimiz oyunda, saygı ve sevgiyi bir teraziye alıp evlilikleri konu aldık" dedi.

-Gazeteleri sanat eserine dönüştürüyor

Nazilli ilçesindeki emekli sanat tarihi öğretmeni Mustafa Çerçi, gazete kağıtlarını sanat eserine dönüştürüyor.

Çerçi, yaptığı açıklamada, 45 yıldır atık gazete kağıtlarından sel-form tekniğini kullanarak iç mekanlarda kullanılacak eserler yaptığını anlattı.

Ömrünü sanata adadığını, ilkokula başladığı günden bu yana sanatla içiçe olduğunu anlatan Çerçi,  "Gazete hamurundaki liflerin sayesinde bu zamana kadar 45 yıldır yaptığım hiçbir eserde çatlama olmadı. Ben okunmuş gazeteleri önce ıslatıyorum. Birkaç gün beklettikten sonra biraz gevşemiş olan gazeteleri mikserden geçirmek suretiyle inceltiyorum. Bu inceltilmiş gazete eserlerim hiçbir zaman bozulmuyor. Yaptığım eserlerimin birkaç gün kurumasını bekledikten sonra boyama ve vernikleme işlemini gerçekleştiriyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber