Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 13 Eylül 2014 - 18:04 Yorum: 0

Bahçeli Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 733'üncüsü düzenlenen "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"ne katıldı.

Bahçeli Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katıldı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu sene 733'üncüsü düzenlenen 'Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri', MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bulunduğu kortej yürüyüşüyle devam etti.

Bahçeli, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'yu makamında ziyaret ederek, bir zaman görüştü ve Hükümet Konağı önündeki törenlere katıldı.

Aydoğdu, burada yaptığı konuşmada, '400 çadırlık aşiretten bir cihan devletinin 'Devlet-i Ali Osmaniye'nin doğduğu, yüce çınarın kök salıp filizlendiği, kurum ve kurtuluşun beşiği bu topraklara ve dedemiz Ertuğrul Gazi'ye hoşgeldiniz' dedi.

733 yıldır devam ettirilen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin Türk milletinin ulusal birlik ve beraberliği açısından iri ciddiyet arz ettiğini anlatım eden Aydoğdu, şöyle konuştu:

'Yapılan anma törenleri birlik ve birliktelik için bir vesile olmaktadır. Söğüt, Aşiretten Beyliği, Beylikten Devlete, Devletten İmparatorluğa, tarihe itibar verici bir milletin şehit kanları ve irfan ile yazdığı bir destandır, Söğüt 6 yüzyıl sürecek bir mücadelenin başlama noktası, Alplerin ve Erenlerin omuz omuza vererek Cihan-ı Şumul bir devleti kurdukları kutlu bölgenin adıdır. Söğüt bugün ulusal birlik ve beraberliğin tekrar pekiştirildiği, hepimizin kucaklaştığı yerdir. Söğüt kuruluşun bulunduğu kadar, kurtuluşunda beşiği, Büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İnönü Zaferi'nden sonra Metristepe'ye gönderdiği 'Siz orada yalnızca düşmanı değil milletin makus talihini de yendiniz' telgrafına mazhar bulunan ulvi topraklardır.'

Kortej yürüyüşü 

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Yörükleri karşılayarak, Yörük temsilcilerine katılımlarından ötürü plaket verdi. Etkinlikler, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Takımı ve 1326 Osmanlı Kılıç Kalkan takımı eşliğinde Söğüt Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş Ertuğrul Gazi Caddesi'nde devam etti. 

Kortej yürüyüşü, Bahçeli, Nayir, MHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Aydoğdu, politik parti ve sivil cemiyet kuruluşlarının temsilcileri ve diğer ilgililerin katılımıyla, Ertuğrul Gazi Türbesi'nde sona erdi. 

Ertuğrul Gazi'nin kabri başında MHP Genel Başkanı Bahçeli, Vali Nayir ve beraberindekiler, dua etti. 

Daha sonra Bahçeli, Nayir ile türbe sahasında bulunan temsili mezarlıklara ziyarette bulundu.

Etkinlikler kapsamında halk oyunları ekipleri merasim sahasında gösteri sundu.

Şenlikler, yarın Ertuğrul Gazi Türbesi'nin ziyaret edilmesi ve şenlik alanındaki törenle sona erecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber