Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı
Kültür 22 Ocak 2021 - 12:48 Yorum: 0

Bal ormanı için 156 bin fidan toprakla buluşacak

Arıcılık ve bal üretimin arttırılması amacıyla hayata geçirilen bal ormanı projesi kapsamında 46 farklı bitki türünde 156 bin fidan toprakla buluşacak.

Bal ormanı için 156 bin fidan toprakla buluşacak

Arıcılık ve bal üretimin arttırılması amacıyla hayata geçirilen bal ormanı projesi kapsamında 46 farklı bitki türünde 156 bin fidan toprakla buluşacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde kurulan Yahşiler Bal Ormanı projesi kapsamında oluşturulacak tıbbi aromatik bitki bahçesi için fidan dikimine başlandı. Denizli'de arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretim kalitesinin artırılması amacıyla 861.700 metrekare alanda kurulacak bal ormanı için imzalanan protokolün ardından çalışmalar hız kazandı. İlk olarak Tavas ilçesinin Yahşiler Mahallesi'nde belirlenen bal ormanı alanında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından tesviye ve düzenleme çalışması ile bölgeye ulaşımı sağlayacak yolun yapımı tamamlandı. Daha sonra bir yandan 861 bin 700 metrekare alanın tel örgülerle çevrilmesi yapılırken, diğer yandan ise tıbbi aromatik bitki bahçesi için fidan dikimine başlandı. Lavanta, yalancı akasya, adaçayı, biberiye, kekik, kuşburnu, leylak, erguvan, hayıt, alıç, çakal eriği, iğde, badem ve ahlat gibi 46 çeşit bitki türü olmak üzere yaklaşık 156 bin fidan toprakla buluşacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi bal ormanına ayrıca üreticiler için oturma alanları, kovan sehpası, yapay su havuzları, ahşap kulübe ve bal sağma ünitesi yapacak.

"İz bırakmaya, eser bırakmaya devam ediyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kırsal kalkınmaya verdiği destekle örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesinin arıcılara tahsis edeceği bal ormanı ile kent ekonomisine büyük bir destek daha sağlanacağını söyledi. Bal ormanını çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Zolan, tarım ve hayvancılığa büyük katkı sağlayacak projenin Denizli ve ülke ekonomisine getirilerinin de büyük olacağını belirtti. Bal ormanının tamamlanmasının ardından bölgenin arıcılara tahsis edileceğini kaydeden Başkan Zolan, "Sadece belediyecilik hizmetlerimizle değil şehrimizin üretimine verdiğimiz desteklerle de iz bırakmaya, eser bırakmaya devam ediyoruz. Görevde kaldığımız her gün taş üstüne taş koymayı sürdürüyoruz. Denizlimiz için önemli bir yatırımı daha Allah'ım kazasız, belasız tamamlamayı nasip etsin inşallah" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber