Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

Balıkesir'den kısa kısa

Erdek'te seminer

Balıkesir'den kısa kısa

BALIKESİR (AA) - Erdek Belediyesi tarafından ilçede "Erdek ve Kapıdağ Yarımadası'nın Ekolojik ve Ekonomik Zenginliklerine Kısa Bir Bakış" konulu seminer düzenlendi.

Öğretmenevi'ndeki seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçenin dünyanın en zengin coğrafyasında bulunduğunu belirtti. Marmara Bölgesi'nin en temiz noktasının Erdek Körfezi olduğuna dikkati çeken Sarı, şunları kaydetti:

"Erdek Körfezi, Marmara Bölgesi'nin kirlenmeyen tek noktası ve mavi bayrak alan tek yeridir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda Erdek'in hemen karşısında, 50 milyon metrekarelik bölgeyi kimya tesis alanı yapmayı planladı ancak buna da itirazımız var. Sanayiyle İzmit ve Gemlik körfezlerini, Haliç'i yok ettik, şimdi sıra Erdek Körfezi'ne mi geldi? Bugün Kapıdağ ormanlarımızda doğal olarak yetişen 2,5 milyon kestane, 2 milyon 600 bin fıstık çamı, 2 milyonun üzerinde ıhlamur ağacı var. Bunların korunmaya ihtiyacı var."

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Korkmaz Bellitürk ise "Uzmanlar, tüm dünya nüfusunun işleyebileceği sadece 60 yıllık pulluk katmanı (üst), yeni toprak kaldığını belirledi. Topraklarımızın organik maddesi giderek azalıyor. Bu oran, yüzde 1'in altına dek düştü. Bu konuda mutlaka üniversite, sanayi, belediye, diğer tarım teşkilatlarının iş birliğiyle bilimsel çalışmalar yapılmalı. Bugün topraklarımız için en büyük tehlike, organik maddenin azalmasıdır" ifadesini kullandı.

 

- Öğretmen kalp krizi geçirdi, takım turnuvadan çekildi

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı futsal gençler müsabakasında, salon futbolunda Güney Marmara şampiyonu olan Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi takımı, beden eğitimi öğretmeni Şah Abdullah Şahan'ın kalp krizi geçirmesinden dolayı il şampiyonluk turnuvasından çekildi.

Okul Müdürü Mehmet Karatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 takım arasındaki müsabakalar sonucu Güney Marmara şampiyonu olan takımlarının, Balıkesir şampiyonasına katılmayacağını belirtti.

Şahan'ın kalp krizi geçirmesinden dolayı turnuvadan çekildiklerini bildiren Kartepe, "Okul futbol takımlarının salon futbol turnuvalarının iddialı takımlarından biri olduk ancak turnuvalar öncesinde beden eğitimi öğretmenimizin kalp krizi geçirmesi, il şampiyonu olacağımız bu turnuvadan çekilmek zorunda kalmamıza neden oldu" ifadesini kullandı.

Bandırma Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Şahan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

- Avrupa'da İş Güvenliği Uygulamaları Projesi

 

Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Avrupa’da İş Güvenliği Uygulamaları Projesi" kapsamında 10 personelin Portekiz, 10 personelin de Çek Cumhuriyeti'nde mesleki eğitim hareketliliğine katılacağı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

"Pek çok eğitim programında endüstri tarafından bağışlanan eski makineler kullanıldığı için ortaya ciddi tehlikeler çıkabilmektedir. Makineler, modern güvenlik sistemleri, koruma aparatları ve anında makinenin durmasını sağlayan mekanizmalardan yoksundur. Öğretmenlik, uzun yıllar boyunca tehlikelere maruz kalınan bir iş olarak görülmemiştir ancak şimdilerde yapılan bazı çalışmaların ışığında öğretmenlerin de fiziksel, biyolojik ve kimyasal bazı tehlikelerle karşı karşıya olduğu anlaşılmaktadır. Mesleki hastalık ve tehlikelerden kurumlarımızda görevli personelimizi korumanın en etkili yolu onların öz bilinç ve savunmalarını geliştirmek olacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber