Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 02 Eylül 2014 - 07:44 Yorum: 0

“Barış için Dinlerarası Maç”

Papa Franciscus’un verdiği ilhamla Arjantinli eski futbolcu Inter Kulübü Başkan Yardımcısı Zanetti’nin hayata geçirdiği “Barış için Dinlerarası Maç”, Roma Olimpiyat Stadı’nda yapıldı.

“Barış için Dinlerarası Maç”

 Katolik aleminin ruhani önderi Papa Franciscus’un verdiği ilhamla Arjantinli eski futbolcu Inter Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Zanetti’nin yaşama geçirdiği “Barış için Dinlerarası Maç”, Roma Olimpiyat Stadı’nda yapıldı.

Maçta dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Arjantinli efsane Diego Maradona’dan, İtalyan Roberto Baggio, Kolombiyalı Carlos Valderrama, Ukraynalı Andriy Shevchenko, Türk ulusal futbolcu Emre Belözoğlu’na kadar 50 oyuncu forma giydi. Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Gerardo Martino maçta  “PUPI” takımının, İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal’i çalıştıran Fransız Arsene Wenger ise Scholas takımının teknik direktörlüğünü üstlendi.

Mücadeleyi PUPI takımı 6-3 kazandı. PUPI takımına gümüş rengindeki zeytin ağacı kupası verildi.

Bu arada, maçı ele geçiren Pupi takımında 31. dakikada oyuna eklenen ulusal futbolcu Emre Belözoğlu, ilk yarının sonuna kadar forma giydi. Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona ise 90 dakika sahada kaldı.

Maçtan notlar

Karşılaşmanın düşünce babası olmasına karşın Roma Olimpiyat Stadı’na gelmeyen Papa Franciscus, maç başlamadan öncelikle skorborddan yayınlanan video mesajından tribünleri dolduran futbolseverlere hitap etti. Papa Franciscus, bu akşamki maçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Papa’nın konuşmasının arkasından sektör kenarında hazırlanmakta bulunan saksıya Papa’nın öğleden sonra Vatikan’daki buluşmada muhtelif din adamlarına verdiği barışın simgesi bulunan zeytin ağacı dikildi. Zeytin ağacının saksıya ekimi esnasında İtalya’da bulunan 3 semavi din ve başka dinlerin temsilcileri saksıya toprak attı. Dinlerin temsilcileri daha sonra el ele vererek diktikleri ağacın önünde poz verdi.

Maç öncesi, karşılaşmanın sponsorlarından İtalyan otomotiv şirketi Fiat’ın bir arabası bütün oyuncular vasıtası ile imzalanırken, internet sitesinde 8 Eylül’e kadar sürecek açık artırmada satışa sunuldu.  

Karşılaşmanın bir başka sponsoru İtalyan lastik firması Pirelli de tüm Formula 1 pilotlarının bu maç için hususi şekilde imzaladığı ve Lionel Messi, Juan Iturbe, Andrea Pirlo bunun şeklinde yıldız isimlerin de olduğu bir tekeri internet üstünden açık artırma usulü satışa çıkardı.

Kale ardı tribünlerinin anlamsız kaldığı müsabakayı takribî 20 bin şahıs izledi. Tribünlerde ayrıcalıklı milletlerin bayrakları dikkati çekerken, maçı bir küme Filistinli de bayraklarıyla izledi. 

Muhabir: Barış Seçkin

ETİKETLER: “Barış , için , Dinlerarası , Maç”
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber