Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

"Barış Treni" Malatya Garı'nda mola verdi

Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde 10 ili gezerek, Diyarbakır'a gidecek "Barış Treni", Malatya'ya ulaştı

'Barış Treni' Malatya Garı'nda mola verdi

MALATYA ( - Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında 10 ili gezerek, Diyarbakır'a gidecek "Barış Treni", Malatya Garı'na geldi.

Barışa Bak Platformu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 21 Mart'a kadar 10 ili gezecek "Barış Treni"nin duraklarından biri de Malatya oldu.  

Barış Treni'ni Malatya Garı'nda, Vali Yardımcısı Latif Memiş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri karşıladı.

Karşılama töreninde konuşan Memiş, Malatya olarak barış elçilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Barış elçilerinin, barış sürecine çok önemli katkılarını olduğunu belirten Memiş, "Bu emeklerin zayi olmadığını görmek, bu ülkenin topraklarında bu kadar büyük emeklerle büyük işler yapmak herkesin harcı değil. Onlara teşekkür ediyoruz. Devletimiz, milletimiz, hükümetimiz el ele çok büyük bir süreç gerçekleştiriyor. Bu sürece biz de Malatya olarak katkı vermekten büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Platform Sözcüsü Cengiz Alğan ise trenin 8'inci durağının Malatya olduğunu söyledi.

Alğan, bütün barışseverleri garda görmenin çok güzel bir duygu olduğunu kaydederek, "Bir önceki durağımızdan buraya biraz sıkıntılı geldik. Malatyalılar bize moral verdi. Hepinizden Allah razı olsun. İnşallah bu sene memleketimiz iki bahar birden yaşayacak. Barış açıklamalarını bekliyoruz. İstanbul'dan başlayarak geçtiğimiz bütün duraklarda barış cümleleri topladık. Onları, sizin cümlelerinizi Diyarbakır'a iletmek için buradayız" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber