Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 21 Temmuz 2014 - 16:09 Yorum: 0

Başbakan Erdoğan, hakem Cüneyt Çakır'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda görev yapan hakem Cüneyt Çakır'ı kabul etti.

Başbakan Erdoğan, hakem Cüneyt Çakır'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda vazife oluşturan hakem Cüneyt Çakır'ı kabul etti.

Başbakan Erdoğan, 40 sene aradan sonra Dünya Kupası'na katılarak Türkiye'yi temsil eden ilk Türk Hakem Cüneyt Çakır ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi.

Kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cüneyt Çakır, Başbakan Erdoğan'ın, insanlığın zor günler geçirdiği ve yoğun temposunun bulunduğu bir çağda menfaatlerini kabul etmesini gurur sağlayan şekilde bulduklarını söyledi.

Çakır, Milli Takım'ın bulunmadığı bir Dünya Kupası'na katılarak Türkiye'yi temsil ettiklerini ve orada temsil vazifesini maksimum biçimde yerine getirdiklerine inandığını belirterek, 'Çok başarılı turnuva geçirdik. Bizim için en mühim şey, Türk hakemliğinin başarısını kalıcı kılmak' diye konuştu.

Kabulde, Başbakan Erdoğan ile fazla fazla keyifli bir futbol sohbeti yaptıklarını anlatım ederek, 'Sayın Başbakanımıza 40 sene aradan sonra, Dünya Kupası'nda yönettiğimiz ilk maçın, Brezilya-Meksika maçının formasını armağan ettik. Güzel ve keyifli sohbetti bizim için' halinde konuştu.

Çakır, bir gazetecinin, 'Sayın Başbakan sizin için 'iftihar ediyorum' demişti bir açıklamasında. Oradaki performansınızla ilgili değerlendirme yaptı mı?' şeklindeki soru üzerine de 'Tabii Sayın Başbakanımız çok sayıda müsabakayı süre buldukça seyretmiş, bizim müsabakalarımız da dahil olmak üzere. Gerçekten onun övgüsünü almak, doğal ki bizim için gururu verici' ifadelerini kullandı.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren kabulde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik de hazır bulundu.

Muhabir: Kurbani Geyik

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber