Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Türkiye 24 Ocak 2017 - 14:23 Yorum: 0

Başbakanın cazibe merkezleri açıklaması umutlandırdı

Cazibe merkezleri programıyla bölgenin ve Elazığ'ın kalkınacağını belirten Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, bölgenin artık yatırımlarla...

Başbakanın cazibe merkezleri açıklaması umutlandırdı

Cazibe merkezleri programıyla bölgenin ve Elazığ'ın kalkınacağını belirten Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, bölgenin artık yatırımlarla gündeme geleceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Çankaya Köşkü'nde, Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanı'ndaki açıklamaları Elazığ'ı umutlandırdı. Program kapsamında 122 bin 400 kişinin istihdam edileceğinin çok sevindirici bir rakam olduğunu belirten Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, "Ülkemizde işsizliğin çok olduğu ve en çok ihtiyaç duyduğu istihdam alanlarının geliştirilmesi 23 il için çok önemli bir açıklamadır. Ön taleplerde 23 il için müracaat sayısı bin 200 ve toplam yatırım tutarı ise 19 milyar 600 milyon olarak açıklandı. Bu gerçekten büyük rakam. Müracaat sayıları sevindirici" dedi.

Cazibe merkezi illerde istihdamı sağlayacak işletme ve fabrikaların kurulmasının bölge açısından çok önemli ve sevindirici olduğunu vurgulayan Bahşi, "İşsizliği önleyecek bu çalışmalar bölgeyi kalkındıracaktır. Fabrika kurarken sağlanan yatırımlardan yararlanmak için yatırım tutarı askeri 2 milyon lira olması gerekiyor. En az 30 kişiye istihdam sağlaması gerekiyor. Bu hizmet sektöründe ise 200 kişiye istihdam sağlaması gibi şartlar var. Girişimciler yüzde 30 kendisi cebinden ödeyecek ve yüzde 70'ine devlet destek veriyor. Bütün yatırımcıların yatırım yapmaları için bölgeye gelmesini istiyoruz. İlimiz açısından iş adamlarımızın bölgeyi kalkındıracak hamleler, fabrika ve iş imkanlarıyla bu bölgenin hak ettiği konuma gelmesini bekliyoruz. Ülkemiz ve ilimiz açısından bu programın bugün açıklanmasından dolayı seviyoruz. Bölgemiz artık bu tür hizmetlerle ve yatırımlarla gündeme gelecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber