Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Eylül 2016 - 23:03 Yorum: 0

Başkan Altınok Öz, kurban pazar alanında vatandaşlarla bayramlaştı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kurban kesim alanında vatandaşların bayramlarını kutlayarak kurban alanındaki çalışmalar hakkında görevlilerden...

Başkan Altınok Öz,  kurban pazar alanında vatandaşlarla bayramlaştı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kurban kesim alanında vatandaşların bayramlarını kutlayarak kurban alanındaki çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.

Kartal Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda açılan kurban satış alanı ve kesim alanları vatandaşın hizmetine sunuldu. Türkiye'nin her tarafından getirilen kurbanlıklar Kartal Belediyesi tarafından hazırlanmış steril alanda bakılarak Kurban Bayramı'na hazırlandı.

Veterinerler kurban satış ve kesim alanlarında görev başında

Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan kurban kesim alanlarının kurulduğu tarihten bu yana görev yapan veterinerler Kurban Bayramı boyunca da alanda görevine devam ederek kurbanlıkların kesimini kontrol ediyor. Daha hijyenik ve sağlığa uygun şekilde kesimlerin yapılması için çalışmalarına devam ediyor.

Kesimhanelerde en son teknoloji kullanılıyor

Kurban satış alanında büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık kesimhanesi olarak 2 adet kesimhane bulunuyor. Kesimhanelerde 24 tane işinin ehli kasap çalışmakta. Kurbanlıkların kesimi İslami şartlara uygun şekilde yapılıyor. Vatandaşlar kurbanlık alandan almış oldukları kurbanı satış alanı içindeki kesimhanede zahmetsiz bir şekilde kestiriyorlar. Sırası gelen vatandaşlar, görevliler tarafından adları okunarak kesim alanına alınıyor. Vatandaşlar ise kurbanlıklarının kesilmesini izleyebiliyor. Kesim yapılan alanlardaki kan ve kurban atıkları ise görevliler tarafından anında suyla temizliği sağlanıyor. Hızlı bir şekilde kurbanlıkları kesen görevliler, kurban sahiplerine poşetlere koyarak etlerini teslim ediyor.

Zabıta ekipleri kurban satış ve kesim alanlarını denetliyor

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kurbanlık satış ve kesim alanında görev alarak alanda bulunan vatandaşlara yardımcı oldu, usulsüz yapılan işlemlerde cezai işlem uyguladı. Kesim alanlarını da denetleyen zabıta ekipleri Kurban Bayramı boyunca kurbanlık satış ve kesim alanında vatandaşa hizmet vermeye devam edecek.

Vatandaşlar kesim için sıra bekledi

Kurbanlıklarını kestirmek için bekleyen vatandaşlar Kartal Belediyesi'ne yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Oturdukları bölgeye yakın olan ve kesimhanesinden de memnun oldukları kurban satış ve kesim alanının vatandaşlar için büyük bir kolaylık olduğunu dile getirdiler.

Kesim Alanında Bayram Boyunca Ambulans Hazır bulundu

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne ait ambulans ile istenmeyen kazalar için ambulans hazır bulunarak vatandaşların rahat kesim yapmaları sağladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber