Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 13:53 Yorum: 0

Başkan Çakır Turizm Cazibe Merkezinde inceleme yaptı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile birlikte, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği...

Başkan Çakır Turizm Cazibe Merkezinde inceleme yaptı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile birlikte, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Turizm Cazibe Merkezinde (Kerpiç Evler) incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kongre ve Kültür Merkezi yanında bulunan kerpiç evlerin Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından, hazırlanan proje ile söz konusu alanın Turizm Cazibe Merkezine dönüştürülmesi için tadilat ve onarım çalışmaları başlatıldı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilerek tadilatına başlanan kerpiç evlerde iç ve dış dökülen sıvaların yeniden yapılması, ahşap taşıyıcıların güçlendirilmesi, elektrik ve sıhhi tesisat ile çevre düzenleme ve yağmur suyu drenaj çalışmaları yapılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, inceleme gezisi sırasında, Malatya'ya birçok sosyal ve kültürel alan kazandırdıklarını belirtti. Çakır, "Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel ve sosyal faaliyetlere önem veriyoruz. Belediyeciliğin kültürel boyutunun o kente ve insana değer katacağına inanıyoruz. Bu amaçla başlatmış olduğunuz çalışmalar neticesinde belediye olarak Malatya'ya birçok sosyal ve kültürel alan kazandırdık. Semt Konakları, Sanat Galerisi, Çok Amaçlı Belediye Sosyal Tesisleri, Yaşam ve Spor Merkezi, Nikah Sarayı gibi birçok eseri Malatya'ya kazandırdık. Eski valilerimizden Ulvi Saran zamanında Malatya Konaklarının yaşatılması, kerpiç evlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan proje yarım kalmıştı. Bu alanın belediyeye devri ile burayı Sanat Sokağı gibi içerisinde sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenebildiği bir mekan haline getireceğiz. Bu alandaki tadilat çalışmaları devam ediyor. Tadilat çalışmaları kapsamında güçlendirme çalışmalarının yanı sıra iç ve dış sıva yenileme çalışmaları, ahşap kaplamaları devam ediyor. Toplam da 3 milyon 500 bin lira bir harcamayla yapılmakta olan çalışmalar tamamlandığı zaman bu alan Malatya'nın önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Malatya'nın güzide güzel yerlerinden biri olacak" diye konuştu.

Çakır, inceleme gezisi sonrasında tadilat çalışmalarına katılan personellere tatlı ikramında bulundu.

Başkan Çakır Turizm Cazibe Merkezinde inceleme yaptı

Başkan Çakır Turizm Cazibe Merkezinde inceleme yaptı

Başkan Çakır Turizm Cazibe Merkezinde inceleme yaptı

Başkan Çakır Turizm Cazibe Merkezinde inceleme yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber