Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 24 Ekim 2016 - 00:13 Yorum: 0

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu: “Mevcut sistem, insanlığın baş belası terörizme küresel nitelik kazandırmakta”

Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Mevcut sistem, insanlığın baş...

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu:  “Mevcut sistem, insanlığın baş belası terörizme küresel nitelik kazandırmakta”

Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Mevcut sistem, insanlığın baş belası terörizme küresel nitelik kazandırmakta; Medeniyetlerin kimyası bozulmaktadır" dedi.

İstanbul Cemal Reşit Rey Salonu'nda Medeniyetler İttifakı İstanbul Konferansları kapsamında Yeni Dünya, Yeni Türkiye ve Medeniyetler İttifakı konferansı düzenlendi. Konferansa Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in yanı sıra Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa, Birleşmiş Milletler (BM) İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdulaziz Al-Nasser, İBB Meclis 1'inci Başkan Vekili Ahmet Selamet, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve davetliler katıldı.

"Dünyanın yaralarına merhem olacak varlığı henüz gösteremedik"

Konferansta konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Burada farklı coğrafyaların, farklı tarihlerin, farklı inanışların, farklı kültürlerin çocukları olarak toplandık. Bu farklılıkların etrafında farklı farklı medeniyetler inşa ettik. Binlerce yıldır, şu muhteşem dünyada birlikte yaşıyoruz. Fakat ne yazık ki, tarihin her devrinde, bu farklı medeniyetler arasında sorunlar oldu. Savaşlar, zaferler, yenilgiler yaşadık. Ancak 21'nci yüzyıla geldiğimizde, insanın akıllandığına, kavganın insani bir şey olmadığına, Dünyanın, hepimize yetecek kadar büyük olduğuna kanaat getirdik. İnsanlığın geldiği noktayı, bir medeniyetin mutlak üstünlüğü olarak yorumlayanlar oldu. Buna medeniyetler çatışması ve tarihin sonu dediler. Bu ise aslında sürekli kavga, sürekli kaos, sürekli, karışıklık demekti. Burada toplanan bizler ise buna hayır, dedik. Medeniyetler İttifakı teziyle insanlığa, insanî bir yol sunmak istedik. 128 ülke, 24 uluslararası kuruluşla uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz. Ancak, dünyanın yaralarına merhem olacak varlığı henüz gösteremedik. Çünkü insanlık tarihinin en büyük kıyımlarına, en inanılmaz insan hakları ihlallerine, bütün zamanlardaki, göçlerden daha büyük göçlere, etnik ya da inanç esaslı düşmanlık dalgasına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Medeniyetler ittifakı görüşüyle, kendimizi aşan bir iddia geliştirmeliyiz. Bütün medeniyetlerde var olan, insanlığın ortak değerlerini tanımlayan, icra edilebilir yeni bir sözleşmeyi dünyanın gündemine getirip takipçisi olabiliriz. Bu sözleşmenin adı Medeniyetler Sözleşmesi olsun derim. Bütün dünyaya teklif edelim. Öncelikle bu önerimi, hazirunun dikkatine arz ediyorum" dedi.

"Gönülleri fethedenin fethedemeyeceği hiç bir yer yoktur"

"Şüphesiz, medeniyetler birbirinden farklıdır" diye Başkan Karaosmanoğlu, "Ancak, bütün medeniyetlerin tek bir ruhu vardır, o da insandır. Geldiğimiz çağda, insanlık tarihinin tamamıyla yarışacak düzeyde, üretim, erişim, ulaşım, iletişim, bilim ve teknoloji konularında mesafe aldık. Ancak, medeniyetin ruhunu, insanlığı unutmaya yüz tuttuk. Medeniyetin ruhu olan insan ve insanlık, can çekişmektedir. Bu savaşlar, bu zulüm iklimi belki tarihin sonunu getirmiyor ama emin olun, insanlığın sonudur. Gönülleri fethedenin fethedemeyeceği hiç bir yer yoktur. Bu nedenle, Küresel Çifte Standart, Küresel Terör, Küresel Göç, Yabancı Düşmanlığı ve Gelir Adaletsizliğine çözüm sunmalıyız. İnsanlığın idare sistemi arayışı, binlerce yıldır devam ediyor. Keşfedebildiğimiz en iyi sistem, hür seçimlere dayalı katılımcı, tam demokratik modeldir. Gelin görün ki, demokrasi, pek çok ülke için lüks görülüyor. Bu çifte standardı, 15 Temmuz'dan sonra biz de bizzat yaşadık. Bu tarihte, Türkiye'miz bir darbe girişimine maruz kaldı. Ordumuzun, polisimizin, yargımızın, bürokrasimizin, sivil toplum kuruluşlarının içine sızan, Habis bir ur gibi 40 yıl kanımızdan beslenen FETÖ, Vergilerimizle alınan F-16'larla, helikopterlerle, tanklarla sivillere saldırdı. Demokrasinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza suikastlar planlandı.

Darbeye karşı demokrasinin yanında saf tutan 241 vatandaşımız şehit oldu, 2196 vatandaşımız yaralandı. Devletin Resmi Televizyonu'ndan, Batıya gülücükler sunan korsan bildiri okundu. Medya kuruluşları basıldı, yayınları kesildi.Darbeye karşı koyan, TSK mensupları esir alındı, şehit edildi. Demokrasiden, insan haklarından, hür seçimlerin kutsiyetinden bahseden bütün kuruluşlar, Ne Birleşmiş Milletler, ne Avrupa Birliği, ne de İnsan Hakları Örgütleri, Demokrasinin yanındayız, demedi. Ülkemizi ziyaret edenlere savaş uçaklarıyla vurulan Meclisimizi gösteriyoruz, Bu Amerika'da olsa, Almanya'da olsa, Fransa'da olsa buna razı olur musunuz diye soruyoruz. Hayal bile edemiyoruz diyorlar ama kendileri için hayal edemediklerini, maalesef bize reva görüyorlar. Hamdolsun, aziz milletimiz, bütün dünyaya, hür iradesine nasıl sahip çıktığını gösterdi" ifadelerini kullandı.

"Mevcut sistem, insanlığın baş belası terörizme küresel nitelik kazandırmakta"

Başkan Karaosmanoğlu, "Mevcut sistem, insanlığın baş belası terörizme küresel nitelik kazandırmakta; Medeniyetlerin kimyası bozulmaktadır. Küresel Terörizm Endeksine göre; 2014 yılında 32 bin 658 insanı, teröre kurban verdik. Son 14 yılda 61 bin terör saldırısında 140 bin insan hayatını kaybetmiş. Hesaplanabilen zarar 53 milyar dolar. Boko Haram, El Kaide, IŞİD, PKK, PYD, FETÖ. Sapkın dini yorumlar ve sözde ırkçılıkla dünyayı kana buluyorlar. Bu sorunu hep birlikte çözmek zorundayız. Bomba Paris'te, Bürüksel'de patlayınca, Dünya liderlerinin kol kola yürüdüğünü gördük. Ama İstanbul'da, Ankara'da, Gaziantep'te, Diyarbakır'da terörizm masumları katlettiğinde, dünyanın, bizimle saf tutmadığını ibretle seyrettik. Bazı ülkelerin, pratik çıkarlarına hizmet eden terör örgütlerini, Diğer terör örgütlerinden ayırıp, onlara meşru bir ortak, müttefik muamelesi yapıldığını ibretle görüyoruz. Binlerce insanı katleden terör örgütleri, Batı'nın en önemli merkezlerinde, rahatça propaganda yapıyor. Bu olmaz, olamaz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışıyla, bundan kurtulamayız, çünkü teröristin iyisi yoktur. Kim ki, bundan bir menfaati olduğunu düşünüyorsa, kısa vadede kar edebilir ancak, riskler, onu ve onun geleceğini de tehdit ediyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber