Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ekim 2017 - 11:48 Yorum: 0

Başkan Kocamaz: "Muhtarlık demokrasinin en önemli basamağı"

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Muhtarlar Buluşması'nın ikinci gününde, Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Tarsus, Çamlıyayla...

Başkan Kocamaz: 'Muhtarlık demokrasinin en önemli basamağı'

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Muhtarlar Buluşması'nın ikinci gününde, Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Tarsus, Çamlıyayla ve Aydıncık ilçelerinde görev yapan muhtarlar bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın muhtarlar ile buluştuğu programa, MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ve meclis üyeleri de katıldı. Programda konuşan Başkan Kocamaz, yedi ilçeden programa katılan muhtarların Muhtarlar Günü'nü kutlayarak, "Her zaman söylüyoruz, muhtarlık demokrasinin en önemli basamağı. Yani vatandaşla ilgili olarak ve ismen seçilen kişiler olarak, halkımıza hizmet yapacaksak bu işin ilk ayağının sizler olduğunu biliyoruz. Bölgelerdeki eksiklikleri, ihtiyaçları tespit noktasında sizler yerel yönetimlerle birlikte hareket ettiğiniz sürece problemlerin çok daha kolay çözüleceğini ve eğer bir başarı yakalanacaksa bu şekilde yakalanacağını biliyoruz" dedi.

Muhtarların demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu belirten Kocamaz, "Bütün siyasiler, milletvekilleri, belediye başkanları bir siyasi partiden seçime girerek sonuca gidiyor ama siz değerli muhtarlarımız ismen seçiliyorsunuz ve dolayısıyla demokrasinin vazgeçilmezi, diğer siyasilerden önce sizlersiniz. Bir kısım muhtar arkadaşlarımızla Tarsus'ta da 20 yıl birlikte görev yaptık ama çoğunluğuyla 30 Mart 2014'ten bu yana Mersin'e hizmet vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Mersin genelinde Suriyeliler hariç 2 milyona yakın insana hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Kocamaz, "İşimiz kolay değil, çok zor. Ama bu zorluğu bilerek bu göreve talip olduysak başarmak mecburiyetindeyiz. Koşmak mecburiyetindeyiz. İhtiyaçları bir an evvel tespit edip, o ihtiyaçları ve problemleri çözmek mecburiyetindeyiz. Bütün insanlarımıza hiçbir ayrım yapmadan eşit mesafede duruyor ve onların mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek adına çalışıyoruz. Bugün Muhtarlar Günü için bir aradayız. Zaman zaman ilçeleri, beldeleri ve köyleri dolaşıyor ve muhtar arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Ama bu özel günde de istedik ki sizleri bir araya getirelim, yakınlaştıralım, kaynaştıralım. Bugüne kadar birbirini tanımayanlar daha yakından tanışma imkanı bulsun. Bu itibarla da Mersin'in birlik ve beraberliği için, Mersin'in huzur ve güven içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde mutlu bir şekilde geleceğe taşınması için yeni bir hamle yapalım istedik. Daha güzel ve mutlu günlerde bir ve beraber olmak üzere hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yedi ilçenin muhtarlarına, eğitim bilimleri ve davranış bilimleri uzmanı Murat Ertan tarafından "Beden Dili ve İletişim" konularında eğitim verilirken, Hacettepe Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr Uğur Sadioğlu tarafından da "Mahalle Yönetiminin Türk İdari Yapısındaki Yeri ve Dönüşümü" konularında eğitim verildi. Verilen eğitimlerden sonra, eğitmenler muhtarların sorularını yanıtladı.

Başkan Kocamaz: "Muhtarlık demokrasinin en önemli basamağı"

Başkan Kocamaz: "Muhtarlık demokrasinin en önemli basamağı"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber